Profiler: „Gheorghe Dincă a mințit la ultimele declarații. Am scos adevărul de la el!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Profilerul Poliției Române care l-a studiat pe presupusul criminal din Caracal susține faptul că în declarațiile de săptămâna trecută Gheorghe Dincă a mințit și că a reușit să scoată adevărul de la el.

Profilerul mai susține și faptul că Gheorghe Dincă are un IQ mediu, însă are școala vieții.

„Noi ne-am menținut într-un cadru de discuție bărbătesc și pe față. Este mai ușor să se suporte pe sine în momentul în care depersonalizează persoanele”, a spus profilerul.

Procurorul general interimar Bogdan Licu a confirmat rechizitoriul întocmit de DIICOT în dosarul „Caracal”, iar Gheorghe Dincă va fi trimis în judecată pentru săvârşirea a opt infracţiuni - trafic de persoane, trafic de minori, viol - două infracţiuni, omor calificat - două infracţiuni şi profanare de cadavre sau morminte - două infracţiuni.

„În urma examinării rechizitoriului, a dosarului cauzei şi a referatelor întocmite de către procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică şi Serviciului de îndrumare şi control ce au format colectivul desemnat cu analizarea actelor de urmărire penală, constatând că rechizitoriul întocmit de către DIICOT în dosarul 'Caracal' întruneşte condiţiile legalităţii şi temeiniciei, că au fost respectate dispoziţiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă şi există probele necesare şi legal administrate, azi, 15 ianuarie 2020, procurorul general al PÎCCJ, Bogdan Dimitrie Licu, a confirmat rechizitoriul”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Conform Parchetului General, prin rechizitoriul confirmat de procurorul general, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui Gheorghe Dincă pentru săvârşirea a opt infracţiuni: trafic de persoane, trafic de minori, viol - două infracţiuni, omor calificat - două infracţiuni şi profanarea de cadavre sau morminte - două infracţiuni.

 

Ştefan Risipiceanu va fi trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de viol

 

De asemenea, complicele lui Dincă, Ştefan Risipiceanu, va fi trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de viol.

Parchetul mai anunţă că în dosar au fost dispuse disjungeri, dispunându-se şi continuarea cercetărilor in rem sub aspectul comiterii infracţiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane şi trafic de minori.

La începutul anchetei DIICOT, Gheorghe Dincă a susţinut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie 2019 şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. De asemenea, el a afirmat că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie 2019, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.

Ulterior, el şi-a schimbat declaraţia, în sensul că nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, iar fata ar fi fost luată din casa lui de alte persoane.

 

INML a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic aparţin Alexandrei Măceşanu

 

În urma unei expertize ADN efectuate de INML s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.

INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă o pădure din Caracal, însă specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel