Profesor de religie, acuzat că ar fi violat copii de la grădiniță: ar putea fi vorba de peste 30 de cazuri; în patru există filmări

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: Pexels.com
sursa foto: Pexels.com

Profesorul de religie acuzat că a violat mai mulți copii într-o grădiniță din Milano a fost arestat grație unor înregistrări video și audio. Aceste imagini teribile au permis să se descopere ce au suferit micii elevi. De la patru cazuri inițiale, investigațiile ulterioare au arătat că ar putea fi vorba despre mai mult de 30 de situații.

Abuzuri, îndurate de copii de doar patru și cinci ani, despre care nu se știe clar de cât timp durau. Aceste filmări care au durat puțin peste o oră au dus la arestarea bărbatului de 35 de ani care, interogat de judecător, s-a prevalat de dreptul de a nu răspunde. Bărbatul a fost arestat după ce a fost prins în flagrant delict pe 29 martie, la câteva ore după ce au fost pornite camerele instalate de anchetatori pentru a constata suspiciunile.

Teatrul ororilor este o grădiniță municipală de la periferia nordică a capitalei Milano. Prima care a dat alarma a fost o colegă a profesorului de 35 de ani. Suspiciuni care au apărut după ce una dintre victime - toate cu vârste cuprinse între 4 și 5 ani - i-a povestit despre niște gesturi și "jocuri noi" pe care profesorul de religie le făcea asupra ei.

Profesor de religie, acuzat că ar fi violat copii de grădiniță, de 4-5 ani

 

La scurt timp după aceea, profesoara a decis să intre brusc în clasă în timpul orei de curs a suspectului: femeia a observat imediat că colegul ei s-a îndepărtat rapid de unul dintre copii imediat ce a văzut-o intrând. Camerele de luat vederi amplasate în grădiniță confirmaseră apoi, în decurs de câteva ore, pipăiri în părțile intime și pantaloni scurți trași în jos. Abuzurile filmate, de fapt, ar fi avut loc deja în prima oră și toate împotriva a patru fetițe. Acest lucru a fost suficient pentru a-l reține pe bărbat și a-l duce la închisoarea din San Vittore.

Ulterior s-a constatat că sunt mai mult de patru copii care au fost victime ale violenței sexuale din partea profesorului de educație religioasă arestat la sfârșitul lunii martie. Procuratura investighează zeci de sesizări care sosesc zilnic pe biroul procurorilor. Cazurile - după cum relatează La Repubblica - au ajuns la 30.

Suspectul a lucrat în șase școli

 

Încă de la sfârșitul lunii martie, bărbatul era suspectat că este responsabil de patru agresiuni sexuale. După o lună de investigații, însă, cazurile anchetate sunt acum în jur de treizeci. În ultimele zile, alți părinți au fost audiați la procuratură. Orice audiere a copiilor se desfășoară cu maximă protecție. Cazurile sunt în creștere deoarece se investighează fapte care s-ar fi putut întâmpla în mai multe școli: profesorul de educație religioasă a lucrat, de fapt, în șase școli. În școala anterioară celei în care a fost reținut, bărbatul fusese transferat în urma unei decizii a diecezei, pe motiv că acesta nu folosea dispozitive sanitare anti-Covid. Dar procuratura declarase pentru Fanpage.it că acesta ar fi manifestat deja un "atașament puternic" față de copiii de la școala anterioară.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel