Procurorul general al SUA și comisarul european pentru Justiție vin în România

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Procurorul general al SUA, William Barr, se va întâlni marţi la Bucureşti cu comisarul european pentru justiţie, Vera Jourova, potrivit agendei publicate de Comisia Europeană.

William Barr, Vera Jourova, comisarul european pentru Justiție, Dimitris Avramopoulos şi comisarul european pentru securitate, Julian King, vor participa la Reuniunea UE - SUA la nivel ministerial în domeniul justiţiei şi afacerilor interne, în format restrâns, ce se va desfăşura miercuri tot la Bucureşti, anunță Agerpres.

Potrivit website-ului preşedinţiei române a Consiliului UE, în cadrul acestei reuniuni este urmărită aprofundarea dialogului cu partenerul transatlantic pe teme de actualitate şi cu impact asupra cooperării UE - SUA, cum ar fi accesul transfrontalier la probele electronice şi diverse aspecte ale cooperării judiciare în materie penală (e.g. extrădare, asistenţa judiciară reciprocă etc.). De asemenea, în contextul mai larg al combaterii terorismului, avem în vedere explorarea posibilităţilor legislative sau non-legislative din sfera justiţiei în vederea combaterii radicalizării şi a discursului bazat pe ură.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel