Procuror european. Monica Macovei, ÎNTREBARE pentru contracandidatul lui Kovesi

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Au început audierile din Parlamentul European pentru desemnarea procurorului șef european. Primul care a răspuns la întrebări a fost candidatul Germaniei, Andreas Ritter. Monica Macovei i-a adresat acestuia două întrebări. 

"Am văzut că în CV-ul dumneavoastră ați ocupat în ultimii opt ani funcții de conducere. Puteti să ne oferiți detalii despre experiența dumnevoastră manageriala, câți oameni ați avut în subordine și ce bugete ați gestionat? Și a doua întrebare: dacă ne puteți da exemple de cazuri de fraudă cu fonduri europene care sunt finalizate, că ați spus că nu puteți da exemple despre cele în curs. Unele poate sunt finalizate, care au vizat demnitari de rang înalt. Vreau să știu dacă au fost presiuni politice și cum ați reacționat la presiunile politice?" a spus Monica Macovei.

Iată ce a răspuns contracadidatul Laurei Kovesi:

"Presiunea politică, slavă Domnului, am parte de ea, dar nu ca în alte părți. Sunt extrem de recunoscător pentru asta, pentru că mi-a ușurat munca. Am putut să-mi întreprind activitatea fără presiuni exacerbate. Critică, presiune, au existat, dar nu poate fi pusă sub semnul egalității cu ceea ce se întâmplă în aceste state. Probabil o știți și dumneavoastră," a spus Ritter.

Rămâneți pe Stiridiaspora.ro pentru a afla tot ce se întâmplă în Parlamentul European, la audierea Laurei Codruța Kovesi. Fosta șefă DNA va fi a treia audiată, după propunerea de procuror a Germaniei și cea a Franței. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel