Probleme pentru Kovesi. Ce a făcut șeful comisiei LIBE după întâlnirea cu Dragnea

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

După votul dat Laurei Codruța Kovesi din Parlamentul European, șeful Comisiei LIBE, socialistul Claude Moraes, a solicitat să fie singurul care negociază cu Consiliul UE candidaturile pentru fucția de procuror-șef european, anunță realitatea.net

Președintele LIBE, britanicul Claude Moraes, îi cere lui Antonio Tajani, președintele Parlamentului European, ca el să fie reprezentantul PE la negocierile cu reprezentanții Consiliului UE, în cazul numirii șefului Parchetului European.

Solicitarea lui Moraes, prezentată de Ziare.com, este de neînțeles în contextul în care șefa Comisiei pentru Control Bugetar (CONT), Ingeborg Grassle (PPE), creștin-democrata din Germania, și-a anunțat intenția de a participa la aceste negocieri. Ingeborg Grassle i-a scris și ea lui Moraes și îi cere să fie și ea prezența, iar mesajul a fost transmis și lui Tajani.

Moraes a fost luni, a fost la o conferința în București, ocazie cu care s-a întâlnit și cu Liviu Dragnea. Apoi, marți a condus ședința din Comisia LIBE în care au fost audiați candidații la funcția de procuror șef european, iar miercuri ședința în care s-a votat pentru această funcție foarte importantă.

"As dori sa solicit Conferintei presedintilor sa ma mandateze in calitate de presedinte al LIBE pentru a negocia cu Consiliul pentru a ajunge la un acord comun cu privire la procurorul general european", scrie Moraes.

Liviu Dragnea, a recunsocut că s-a întâlnit pe holurile Parlamentului cu Moraes, după ce presa a dezvăluit "pe surse" această informație.

"Ne-am întâlnit pe hol, e important să facem precizarea. Ne-am întâlnit pe hol, la nivelul P, am discutat 2 minute", a spus liderul PSD.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel