Prințul Harry se teme de atacuri ale talibanilor, după ce a mărturisit că a omorât 25 dintre ei

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Prințul Harry spune că presa i-a răstălmăcit cuvintele, atunci când a spus că a omorât 25 de talibani. Din câte se pare, lui Harry i-ar fi frică de atacuri din partea talibanilor. 

În cartea sa "Spare", fiul cel mic al regelui Charles al III-lea povesteşte despre cele două misiuni la care a participat în Afganistan, mai întâi în postura de controlor de trafic aerian, în 2007/2008, apoi în 2012, când a fost copilot şi mitralior pe elicoptere de atac Apache. În acestea el menţionează numărul persoanelor pe care le-a ucis în misiuni.

Ziarele britanice, pe care prinţul Harry le critică intens în cartea sa, dar şi unele personalităţi din rândul veteranilor din armata britanică, i-au atacat decizia de a face publică numărul oamenilor ucişi, spunând că acest lucru l-ar putea expune atât pe el, cât şi pe alţii, la pericolul de represalii.

Vorbind cu Stephen Colbert, gazda emisiunii din SUA "The Late Show", prinţul Harry a declarat că a procedat în acest fel pentru a reduce numărul de sinucideri în rândul veteranilor militari.

Harry și talibanii: "Mi-au răstălmăcit cuvintele si le-au scos din context"



"Fără îndoială, cea mai periculoasă minciună pe care ei au spus-o este că m-am lăudat cumva cu numărul de oameni pe care i-am ucis în Afganistan", a spus el, adăugând că presa i-a răstălmăcit cuvintele pentru a-i scoate această dezvăluire din context.

"Am ales să împărtăşesc acest lucru pentru că, după ce am petrecut aproape două decenii lucrând cu veterani din întreaga lume, cred că cel mai important lucru este să fii sincer şi să le poţi oferi altora spaţiu pentru a-şi putea împărtăşi experienţele fără nicio ruşine", a adăugat prinţul Harry.

Marţi, editorul memoriilor lui Harry a declarat că "Spare" a devenit cartea de non-ficţiune din Marea Britanie cea mai rapid vândută vreodată. Dezvăluirile despre viaţa sa şi despre alţi membri ai familiei regale, dar şi acuzaţiile referitoare la modul în care au fost nevoiţi să se descurce cu o presă ostilă, domină media britanică de zile întregi.

"N-am de gând să mint, ultimele zile au fost dureroase şi dificile", a spus prinţul Harry. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel