Primul dosar penal din cauza CORONAVIRUSULUI: Un român revenit în România din zona focarelor de virus din Italia

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un tânăr român de 30 de ani, din Sălaj, este primul român care s-a ales cu dosar penal din cauza coronavirusului din Italia.  El este cercetat în prezent pentru nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase după ce a mințit la intrarea în ţără în legătură cu localitatea din care venea. 

Tânărul român a venit în ţară din Italia, în noaptea de luni spre marți și s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea autorităţilor în stăvilirea unor epidemii. Verificările făcute de oamenii legii la punctul de frontieră prin care acesta spunea că a intrat în ţară au arătat faptul că acesta nu fusese luat în evidenţă şi poliţiştii de frontieră nu avea date despre el.

Românul cercetat acum penal pentru fapta sa a sunat la 112, în ziua 25 februarie, pentru a anunţa că în noaptea precedentă a ajuns în România, dintr-o zonă aflată sub supraveghere epidemiologică, din Italia. A fost preluat de un echipaj SMURD şi supus unui control medical.

Având în vedere aceste aspecte, cel mai probabil la intrarea în ţară, bărbatul nu a declarat corect localitatea din care vine. În prezent, sălăjeanul este în izolare la domiciliu. Potrivit legii, bărbatul riscă acum închisoare de la şase luni la doi ani sau  amendă, iar dacă fapta este săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la şase luni sau amendă.

Poliţiştii de la Investigaţii Criminale  au început o anchetă, constatând că sălăjeanul nu fusese luat în evidenţă la punctul de frontieră prin care declarase că a intrat în ţară. „Nu aveau nicio informaţie, deoarece poliţiştii de frontieră întreabă pe fiecare cetăţean care intră în ţară din ce regiune vine. Conform normelor lor, ei dau oferă chestionare pentru completare celor care susţin că vin din Italia, respectiv din China. Neavând nicio informaţie despre acest cetăţean din judeţul Sălaj, era clar că el la intrarea în ţară nu a declarat corect localitatea din care vine, motiv pentru care astăzi s-a deschis un dosar penal pe articolul 352, aliniatul I din Codul Penal, care priveşte zădărnicirea autorităţilor în ceea ce priveşte stăvilirea unor epidemii”, a declarat șeful IPJ Sălaj, Marius Mihăilă, încadrul unei conferințe de presă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel