Primarul Bacăului, Cosmin Necula, se alătură lui Victor Ponta după excluderea din PSD

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Primarul Bacăului, Cosmin Necula, s-a alăturat Pro România, după ce a fost exclus din PSD pentru că a susținut fățiș că nu o susține pe Viorica Dăncilă în primul tur al alegerilor prezidențiale, dar și că multor social-democrați le-a fost rușine să facă campanie electorală pentru ea.

„PRO România este singura construcție politică ce gândește într-o manieră de stânga modernă, pro-europeană, cu semnificative influențe din zona de centru. Îmi doresc ca Municipiul Bacău să se curățe administrativ și politic. Voi rămâne un om de stânga și voi lupta împreună cu partenerii politici pentru apărarea interesului locuitorilor”, a afirmat Cosmin Necula, într-un comunicat de presă transmis de Pro România pentru MEDIAFAX.

El a precizat că de îndată ce va primi documentele privind excluderea din PSD, va semna adeziunea la PRO România.

Gabriela Podașcă, purtătoarea de cuvânt al Pro România, a afirmat că porțile partidului sunt deschise pentru cei care vor să îi reprezinte pe cetățeni.

„Porțile sunt deschise pentru toți cei care vor să-și reprezinte mai bine cetățenii. Cosmin Necula este unul dintre cei care și-au dovedit competența, atât în mandatul de primar, cât și în perioada în care a fost deputat. Ne bucurăm că tot mai mulți lideri politici aleg să facă parte din echipa PRO România și să consolideze stânga românească modernă”, a subliniat Gabriela Podașcă.

Cosmin Necula a fost exclus din PSD în urmă cu două săptămâni.

„Ceea ce pot să vă spun este că se pare că a spune adevărul deranjează foarte mult atât conducerea locală, cât și conducerea centrală a Partidului Social Democrat. Din informațiile pe care le-am aflat din interiorul acestui faimos CEX, pe care l-am crezut dispărut ca și excluderi din etapa Dragnea, se pare că am fost exclus la cererea expresă a lui Dragoș Benea, președintele PSD Bacău", declara Cosmin Necula, pe 12 noiembrie, pentru MEDIAFAX.

Primarul Bacăului a scris pe Facebook că rezultatele votului de duminică nu sunt o surpriză și că „multor PSD-iști le-a fost rușine să tragă pentru Dăncilă”: „O campanie în care Iohannis era deja câștigător, cu mulți PSD-iști cărora le-a fost rușine să tragă pentru Dăncilă, cu Barna care s-a făcut de râs lamentabil și cu un scor neașteptat de bun pentru Mircea Diaconu. Nicio surpriză că Iohannis a câștigat detașat, nici nu s-a chinuit prea tare. Poate a avut doar emoții ca nu cumva să intre Barna în turul 2 și să îi facă o viață foarte grea".

Primarul Bacăului se întreba, în aceeași postare, dacă Viorica Dăncilă ar trebui să mai rămână la conducerea PSD: „A fost prima campanie la prezidențiale în care PSD s-a chinuit să-și aducă propriul candidat în turul doi și a obținut cel mai mic scor din istorie. Nu poți să fii mulțumit cu așa ceva niciodată! Să vrei să fii măcar pe locul 2 ca să te salvezi. Mă întreb la ce bun să fie Dăncilă președintele PSD în continuare? Pe cine oare o ajuta?".

La rândul său, liderul Pro România, Victor Ponta, a salutat intrarea în Partid a lui Necula. 

„În primul rând vreau să-l felicit pe Cosmin Necula pentru proiectele pe care a reușit să le implementeze la nivel local. Bacăul este tot mai modern, cu mult peste alte municipii mai mari. Mă bucur că și-a asumat viziunea PRO România și am încredere că, împreună, vom reuși să sprijinim toate proiectele bune pentru dezvoltarea comunităților. Tocmai de aceea, PRO România îl susține pentru un nou mandat de primar, în perioada 2020-2024", a declarat președintele PRO România, Victor Ponta.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel