Guvernul dă primăriilor 10 miliarde de euro pentru proiectele de dezvoltare

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Guvernul a creat un fond special de 10 miliarde de euro din care primarii pot să primească finanțare pentru proiecte locale, cum ar fi spitale, școli, drumuri, rețele de apă, gaze și energie, cămine culturale, lăcașe de cult, locuințe sociale, baze sportive și altele. Banii vor merge la primării în completarea Programului Național de Dezvoltare Locală.

 

“Împreună cu Eugen Teodorovici, cu Darius Vâlcov și cu dna prim-ministru în final am dezvoltat Fondul de Dezvoltare și Investiții. Valoarea e tot 10 miliarde de euro și finanțează creșe, grădinițe, spitale, străzi, alimentare cu apă, canalizare, rețele de electricitate. Cu aceste două programe, România în câțiva ani va avea satele, orașele niște bijuterii. Ține doar de primar să vină cu două documente la București, nu camioane de dosare, și nu va fi o analiză politică”, a declarat  Liviu Dragnea.

 Primarii pot cere bani pentru maximum două proiecte și pentru un proiect din domeniul secundar, numai după finalizarea integrală a proiectelor din domeniul principal.

De asemenea, primarii nu pot cere bani pentru proiecte pentru care există o altă cerere de finanțare din fonduri externe nerambursabile aprobată sau în curs de analiză. 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel