Primăria Piatra Neamț REFUZĂ amplasarea unui cort USR pentru strângerea de semnături

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Deputatul USR Iulian Bulai acuză Primăria Piatra Neamț că refuză să avizeze solicitarea USR de a amplasa un cort pentru strângerea de semnături necesare candidatului USR-PLUS pentru a participa la alegerile prezidențiale. Bulai a adăugat că primăria cere licitație publică pentru amplasarea cortului.

"Primăria Municipiului Piatra Neamț face exces de zel și refuză să avizeze solicitarea USR Piatra Neamț de a amplasa un cort necesar strângerii de semnături pentru candidatul USR PLUS, Dan Barna, la alegerile prezidențiale. USR Piatra Neamț a făcut o solicitare de instalare temporară a unui cort de 4 mp în baza Legii 185/2013, care este norma specială în materie de reclame stradale. Ca răspuns, Primăria Piatra Neamț a invocat art. 333 din noul Cod Administrativ conform căruia, pentru închirierea unui bun proprietate publică este nevoie ca acesta să fie scos la licitație. Articolul respectiv face referire la alt tip de situații, la închirieri de bunuri care se fac, de regulă, pe perioade de ordinul anilor, nu este ca și când ar exista o licitație publică având ca obiect închirierea întregii piețe din Piatra Neamț pentru amplasarea unor mijloace de publicitate", a scris Iulian Bulai, miercuri, pe Facebook.

Listele de semnături nu se fac în birou, ci în stradă

 

"Pe de altă parte, Primăria invocă și faptul că nu suntem încă în campania electorală și nu avem candidat oficial ca să putem amplasa cortul, însă, pentru a putea fi candidat la alegeri, este nevoie de cele 200.000 de semnături de susținere. Listele cu semnături nu se fac în birou, ci în stradă, cum pot fi strânse dacă nu suntem lăsați să instalăm cortul?", precizează acesta, potrivit Mediafax.

Iulian Bulai critică Guverul pentru redactarea ambiguă a Codului Administrativ și solicită juriștilor Primăriei Piatra Neamț să permită ampalsarea cortului, în caz contrar fiind posibilă acțiunea în instanță.

"Asistăm, în primă fază, la un Cod Administrativ scris prost de Guvernul Dăncilă, plin de ambiguități care lasă loc de interpretări și, apoi, la niște funcționari din Primăria Piatra Neamț care încearcă să fie mai catolici decât Papa. Alți colegi din țară au obținut deja avizele de la primării și pot amplasa corturi, inclusiv la Roman a fost avizată fix aceeași cerere, dar la Piatra Neamț se aplică un regim special acelorași prevederi legale. Solicit juriștilor Primăriei Piatra Neamț să renunțe la ochelarii de cal și să permită amplasarea cortului. În caz contrar, vom apela la pârghiile legale pentru a obține avizul respectiv", a mai completat deputatul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel