Primăria București are conturile blocate. Nicușor Dan anunță blocarea investițiilor

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Caz incredibil în România. Nicușor Dan s-a trezit cu conturile primăriei blocate. Edilul anunță că va fi nevoit să oprească investițiile. 

Primăria General a Capitalei are conturile blocate, urmare a unei sentințe într-un dosar cu omul de afaceri Costică Constanda. PMB are deplătit 120 de milioane de euro, însă Nicușor Dan anunță că vrea să plătească în rate lunare.

„Este o negociere în curs, de când am venit în Primărie. A existat mai întâi o hotărâre judecătorească definitivă pronunțată de Curtea de Apel în anul 2019 și recursul respins la Înalta Curte în anul 2020. Prin această hotărâre judecătorească, PMB a fost obligată să plătească 75 de milioane de euro, plus dobânzi penalizatoare, sau penalități de întârziere începând cu anul 2010, și au mai fost 2 litigii pentru că instanța respectivă a pus cuvântul „dobânzi penalizatoare” fără să precizeze cuantumul acestora și au mai fost 2 litigii care s-au terminat în aprilie 2022. În cele două litigii, instanțele au decis cum se calculează dobânzile penalizatoare. Acesta este elementul de noutate în această discuție care are loc de un an și jumătate”, spune Nicușor Dan.

Nicușor Dan: "Nu putem plăti 120 milioane euro deodată"

 

El afirmă că intenția PMB este de a plăti, pentru că este o obligație legală.

„Însă nu putem plăti deodată 120 de milioane de euro. Fără să intru în detaliile negocierilor pe care le avem, propunerea noastră este de a plăti eșalonat rate lunare. Blocarea conturilor pentru investiții ale PMB nu ajută pe nimeni: nici noi nu putem să plătim investiții în perioada în care avem conturile blocate pentru investiții și nimeni nu cred că o să-și închipuie că o să putem să scoatem 120 de milioane de euro ca să plătim. Este blocată suma principală – care înseamnă 75 de milioane de euro – și dobânda penalizatoare până în anul 2020, când a început acel proces despre care v-am spus că s-a terminat în aprilie 2020, deci vorbim undeva de ordinul a 120 de milioane de euro”, adaugă primarul general al Capitalei.

Lunga discuție cu familia Constanda

 

Edilul spune că vor continua „lunga discuție cu familia Constanda”.

„Conform legii, în momentul în care ai conturile blocate, vă aduc aminte că noi le-am avut până prin luna mai 2021, în acest mandat, poți plăti cheltuielile curente: salarii, subvenții... Mai puțin investiții ...”, conchide Dan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel