Primar PNL, găsit spânzurat 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Primarul comunei Vințu de Jos, Petru Ioan Barbu, în vârstă de 57 de ani, a fost găsit spânzurat marți după-amiază într-o anexă a locuinței sale, conform anunțului făcut de Inspectoratul de Poliție Județean Alba.

Potrivit IPJ Alba, evenimentul tragic a fost semnalat către autorități prin intermediul numărului de urgență 112 în jurul orei 17:30. La fața locului s-au deplasat imediat forțele de poliție pentru a începe investigațiile.

Reprezentanții IPJ Alba au confirmat ulterior că victima este de fapt primarul comunei Vințu de Jos, Petru Ioan Barbu.

Primarul era cercetat penal

 

Barbu, membru al Partidului Național Liberal, se afla la primul său mandat și era nominalizat pentru o nouă candidatură. Cu toate acestea, trecutul său a fost umbrit de probleme legale. În februarie 2021, a fost reținut pentru delapidare, fals intelectual și uz de fals, iar ulterior a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. În aceeași cauză, a fost investigat și administratorul unei firme din București, pentru complicitate la delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În toamna anului precedent, Barbu a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals în formă continuată, fiind acuzat că a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Judecătoria Alba Iulia a admis în parte cererile și excepțiile formulate de către inculpați și firma din București, constatând neregularități în rechizitoriul emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba. Instanța a dispus comunicarea încheierii Parchetului, solicitând remedierea neregularităților identificate, iar procurorul are la dispoziție 5 zile pentru a comunica judecătorului dacă menține dispoziția de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel