Prima sancţiune în cazul pacientei arse de la Spitalul Floreasca. Acreditarea unităţii, suspendată

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Prima sancţiune în cazul pacientei arse la Spitalul Floreasca. Unităţii medicale i-a fost retrasă acreditarea de funcţionare. Decizia a fost anunţată  de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), printr-un comunicat oficial.

„Suspendarea acreditării unității sanitare se dispune până la remedierea de către aceasta a deficiențelor care au condus la suspendarea acreditării, dar nu mai mult de șase luni de la data intrării în vigoare a ordinului de suspendare. În termen de maximum cinci zile lucrătoare de la primirea ordinului, unitatea sanitară elaborează și transmite A.N.M.C.S. spre avizare planul de măsuri pentru remedierea cauzelor care au condus la suspendarea acreditării”, anunță autoritatea într-un comunicat publicat pe site.

 

Acreditarea Spitalului Floreasca, suspendată până la remedierea deficienţelor

 

Conform sursei citate, pe parcursul perioadei de suspendare, unitatea sanitară raportează săptămanal către A.N.M.C.S. măsurile adoptate pentru remedierea neconformităților.

„Având în vedere constatarea de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate a apariției la nivelul Spitalului Clinic de Urgentă București a unui eveniment advers grav asociat asistenței medicale neraportat de către unitatea sanitară în termenul prevăzut la art. 8 alin. (2) din Metodologia de monitorizare a unităților sanitare acreditate aprobată prin Ordinul Președintelui Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate nr. 639/2016, dar și referatul Unității de Evaluare și Acreditare a Spitalelor, din 30.12.2019, vă comunicăm că ANMCS a emis ordinul de suspendare a acreditării Spitalului Clinic de Urgență București”, se arată în comunicatul ANMCS, citat de Mediafax.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a spus, luni, după vizita pe care a făcut-o la Spitalul Floreasca, că protocoalele nu au fost respectate în ce privește raportarea incidentului din sala de operație, în urma căruia o femeie în vârstă de 66 de ani a murit.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel