Prima REACȚIE a unui lider european după scrisorile bizare ale lui Johnson: „Să-şi CLARIFICE poziţia!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele francez Emmanuel Macron i-a cerut premierului britanic Boris Johnson să clarifice poziția lui privind Brexit, în contextul în care Parlamentul de la Londra a aprobat sâmbătă un amendament care a amânat votul privind acordul Brexit, relatează Reuters.

„Președintele a discutat cu premierul britanic și i-a transmis părerea sa privind nevoie unei clarificări", a informat un oficial din admininistrația prezidențială a Franței.

Donald Tusk, preşedintele în funcţie al Consiliului European, a informat că Boris Johnson a trimis o scrisoare formală prin care solicită amânarea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Scrisoarea nu era, însă, semnată de prim-ministrul Regatului.

Camera Comunelor a aprobat sâmbătă un amendament introdus de parlamentarii Oliver Letwin (independent) şi Hilary Benn (laburist) care prevede ca decizia finală a Camerei Comunelor privind Acordul Brexit să fie luată abia după adoptarea legislaţiei definitive prevăzută de acest tratat. Adoptarea legislaţiei asociate Acordului Brexit va dura cel puţin câteva luni, informează Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel