Prima REACȚIE a polițistului de la 112 care i-a transmis Alexandrei să ÎNCHIDĂ telefonul

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Viorel Florescu, polițistul care a preluat apelul Alexandrei Măceșanu la 112, și-a explicat felul în care s-a comportat, la telefon, cu victima din Caracal.

În acele momente, Alexandra era disperată și îi implora pe polițist și pe operatorul 112 să vină să o salveze.

Cu toate acestea, cei doi i-au vorbit pe un ton zeflemitor și au repezit-o.

De asemenea, deși Alexandra le-a spus că îi este foarte frică și că îi roagă să rămână cu ea la telefon, polițistul Viorel Florescu i-a transmis să închidă telefonul și că nu poate sta cu ea să vorbească, pentru că are și alte apeluri.

 

Explicațiile lui Viorel Florescu

 

„Timpul este limitat. În momentul în care apare un alt apel, noi trebuie să răspundem la acel apel în 9 secunde, cam atât ţine să luăm contact cu apelantul. (...) Avem un timp limitat, cu această presiune a timpului şi răspundem acelor cu care suntem în contact şi de a prelua celălalt apelant. pentru că nu cunoaştem ce urgenţă are acela", a spus la un post TV Viorel Florescu.

Polițistul susține, de asemenea, că nu a tratat superficial cazul Alexandrei.

Citește și STENOGRAMELE COMPLETE cu dialogul dintre Alexandra şi poliţişti. ULTIMELE CUVINTE ale copilei: "Veniţi repede, vă rog! Mi-e FRICĂ!"

„Apelul cu Alexandra a fost la 11.05, de la STS către mine, dispecer poliţie. (...) (Cei de la STS, n.r.) În stenogramă m-am uitat, au discutat destul de mult cu Alexandra. Ce vorbeam cu Alexandra, spunea în cască că a fost răpită şi violată. Eu am întrebat... Eu am zis: Aoleu, daţi-mi mai repede. (celor de la STS, n.r.). Apoi am discutat eu cu ea, am întrebat din nou dacă ştie unde se află, ce s-a întâmplat. E în stenogramă".

„Era un caz deosebit, aşa l-am perceput. Din plânsul şi suspinele ei nu era ceva în genul: Hai, las-o, că nu e adevărat. Nu, era ceva foarte serios. (...) Am mai discutat puţin cu Alexandra, după care mi-au apărut apeluri. (...) Mulţi zic că am grăbit-o. Faptul că trebuie să iau şi alt apel, şi singur preiau apelurile, nu e nimeni lângă mine ca să preia şi eu să stau liniştit cu fata asta", a mai spus Viorel Florescu, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel