Prima REACȚIE a lui Nica, după ce a fost propus pentru funcția de comisar european: „Nu am nicio problemă penală”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Europarlamentarul PSD Dan Nica a fost votat în CEx al PSD, astăzi, să fie noua propunere de comisar european. Întrebat de jurnaliști legat de problemele din dosarul Microsoft, social-democratul a declarat că nu are nicio problemă penală.

„În prima săptămână de campanie din 2016, procurorul a decis să deschidă dosarul Microsoft, procuror era doamna Kovesi, un an mai târziu a decis să-l închidă. Nu am nicio problemă penală. Dacă v-ați uitat și candidatul belgian a fost acceptat, după ce vineri procuratura belgiană a decis să închidă dosarul.

Citește și Care este NOUA PROPUNERE pentru COMISAR EUROPEAN după ce Rovana Plumb a fost RESPINSĂ

Este dreptul PSD să propună candidatul pentru comisar și este dreptul premierului să facă această propunere. Noi suntem partidul care ne-am asumat guvernarea și din acest motiv și propunerea pentru funcția de comisar și acest lucru este recunoscut și de grupul social din Parlamentul European”, a spus Dan Nica în fața jurnaliștilor.

 

Cine este Dan Nica?

 

Dan Nica, 59 de ani, de meserie inginer, a fost numit, în mai 2012, în funcția de Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, în guvernul Victor Ponta.

Dan Nica, la momentul când era Ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, ar fi comis infracțiunea de abuz în serviciu conform procurorilor Direcției Naționale Anticorupție la data de 23 noiembrie 2016. Având statutul de fost membru al Guvernului, Dan Nica a putut fi trimis în judecată în decembrie 2016, după aprobarea cererii de urmărire penală de către Președintele României.

Citește și Dan Nica, VOTAT în CEx al PSD să fie propunerea pentru comisar european

El este învinuit că ar fi participat activ la evitarea organizării de licitație publică, la achiziția unor licențe informatice, cu scopul de a favoriza o anumită societate comercială provocând o pagubă de ordinul milioanelor de dolari statului român.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel