Prima arestare în cazul prăbuşirii avionului lui Chapecoense, în care au murit 71 de persoane: O funcționară a aeroportului

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

La 5 ani după accidentul în care au murit jucători, personalul şi managerii echipei braziliene de fotbal Chapecoense, s-a făcut prima reţinere. Este vorba despre o funcţionară a Administraţiei aeroporturilor şi a serviciilor auxiliare de navigaţie aeriană din Bolivia (AASANA).

Pe 28 noiembrie 2016, lumea fotbalului a fost şocată de vestea că o echipă întreagă, cu excepţia a trei jucători care au supravieţuit, a murit după prăbuşirea avionului care ducea echipa braziliană Chapecoense în Columbia, pentru a juca finala Copa Sudamericana împotriva formaţiei Atletico Nacional.

Din 77 de persoane, 71 şi-au pierdut viaţa. Au supraviţuit fundaşul Allan Ruschel, fundaşul central Helio Neto şi portarul Jakson Follmann, căruia i-a fost amputat piciorul. Au fost salvaţi, de asemenea, un jurnalist, o stewardesă şi un tehnician aeronautic. Pentru restul, nu a existat nicio scăpare, ştergându-se de pe faţa pământului o întreagă echipă de fotbal, inclusiv personalul şi conducerea.

Arestare în cazul prăbuşirii avionului lui Chapecoense

 

Cinci ani mai târziu, acel accident teribil petrecut la 17 kilometri de aeroportul José María Córdova din Medellin, când aeronava a rămas fără combustibil, este din nou subiect de discuţii.

Poliţia federală braziliană a arestat o persoană cu cetăţenia boliviană, pe care o anchetează pentru catastrofă.

„Femeia era specialistă în siguranţa zborului şi la momentul respectiv nu ar fi respectat în mod fraudulos cerinţele procedurale minime pentru aprobarea planului de zbor al avionului”, au comunicat autorităţile.

Celia Castedo Monastero, căutată în Bolivia, a fost găsită în statul brazilian Mato Grosso do Sul, lângă graniţa cu ţara sa. Femeia va rămâne reţinută în oraşul Corumbá până la finalizarea procedurilor legale pentru predarea ei autorităţilor boliviene.

Va trebui să se apere pentru a evita închisoarea, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel