PREZIDENŢIALE. GESTUL lui Ştefan Mandachi, românul care a construit un metru de autostradă

Andreea Cosma / 10 noi 2019, 16:51 Salveaza PDF Comentarii
Stefan Mandachi_poza de profil Facebook
Stefan Mandachi_poza de profil Facebook

Suceveanul Ştefan Mandachi, antreprenorul care a construit simbolic un metru de autostradă, le-a dat astăzi angajaţilor săi câte o jumătate de oră pentru a putea vota şi a lansat această idee ca o provocare pentru alţi antreprenori români.

"1. Astăzi învoiesc 1000 salariați din toate cele 46 restaurante să meargă 40 minute să voteze cu cine vor ei.

2. Am votat în București, deși pe buletin sunt din Suceava, sat Sfântu Ilie (unde votează toți). Deci se poate vota ușor în orice oraș din țară chiar dacă ești în tranzit, indiferent de unde provii! Ieri mă compătimea un amic ca nu sunt în orașul de domiciuliu și că nu pot vota! Nu picați în plasă, puteți vota de oriunde. Intră cu tupeu în orice secție îți iese în cale! Eu am votat pe listă suplimentară cu toate formalitățile, în PATRU (4) minute, cu tot cu selfie.

Duminica este cea mai plină zi din malluri pentru orice restaurant din food-court (și pentru orice alt comerciant). Programul este în general 10:00-22:00. Am lucrat #șîeu de dimineața până seara în restaurantele mele în multe duminici. E muncă multă de tot, mai ales că nu găsești oameni cu care să lucrezi. Cu toate astea, dacă un salariat își dădea demisia, era în pauză sau stătea pe tron mai mult pentru că era constipat, ori i se face rău, ceilalți îl înlocuiam. Nu se închidea prăvălia și nu mai murea nimeni pentru o scurtă întârziere.

Azi consider că fiecare angajat lipsește 30 minute din locație. Toate cele 46 restaurante Spartan, Hotel + Spa își vor învoi angajații, pe rând, câte unul, timp de 30-40 minute, special ca să meargă la vot! De la manager, la casier sau ajutor de bucătar. Juma' de oră pentru cinci ani! Merită!
De ceva vreme, toți antreprenorii plângem în hohote că nu avem forță de muncă. Patroane, învoiește-ți azi, ACUM, juma de oră angajatul să voteze și (poate) vom avea o șansă în plus să nu ne mai plângem de milă în viitor. Du-l tu cu mașina la vot și el va vota cu cine vrea mușchiul lui, nu mai e treaba ta mai departe. Eu nu le-am spus cu cine votez. În toată rețeaua avem spre 1000 de oameni iar dacă astăzi serviciile nu vor fi la înălțime, îmi asum eu vina. Să mă injure pe mine clienții. Dar sunt convins că vor înțelege și o să ne ierte azi.

Provoacă CINCI antreprenori (sau patroni) să-și învoiască AZI angajații pt. juma de oră angajații și să dea provocarea mai departe. Eu provoc pe Dan Pastiu, Dragos Anastasiu, Doru Pelivan , Vasile Armenean, Lorand Szasz. 

Dacă ești salariat, arată această postare patronului tău. Să vedem cum te privește în ochi după ce o citește!

Ce ar fi așa mare minune daca azi am fi numărul 1 în Europa la vot? Cum s-ar uita UE la noi dacă am fi țara in care s-a votat cel mai mult? Vă spun eu: cu mai multă băgare de seamă, cu respect și cu luare aminte. Măcar la capitolul ăsta putem fi fruntea Europei. E simplu rău de tot! E de-abia ora 15:00, mai avem timp", a scris Ştefan Mandachi, pe pagina sa de Facebook.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.22
YesMy