Preşedinţia României la Consiliul UE s-a ÎNCHEIAT. Meleşcanu: "Răsuflăm UŞURAŢI"

Andreea Cosma |
Data publicării:

România a încheiat săptămâna trecută o primă preşedinţie de succes la Consiliul Uniunii Europene, ceea ce reprezintă un motiv să răsuflăm uşuraţi, a afirmat, luni, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu.

El a fost prezent la deschiderea sesiunii oficiale a reuniunii Zilele Diplomaţiei Comerciale, eveniment organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în parteneriat cu Academia de Studii Economice şi Centrul de Excelenţă în Comerţ Exterior.

"Am încheiat acum o săptămână - şi am răsuflat uşuraţi - o primă preşedinţie de succes a României la Consiliul Uniunii Europene", a spus ministrul de Externe, citat de Agerpres.

El a enumerat câteva dintre dosarele economice încheiate cu succes în timpul preşedinţiei României, precum modernizarea Organizaţiei Mondiale a Comerţului, relaţiile comerciale dintre România şi Statele Unite, agenda maritimă comună la Marea Neagră, precum şi încheierea, semnarea sau intrarea în vigoare a unor acorduri de comerţ şi liber schimb şi de investiţii, cum ar fi cel dintre UE şi Japonia, Singapore şi Vietnam.

Meleşcanu a felicitat consilierii economici pentru aceste realizări.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel