Preşedintele ucrainean cere publicarea dovezilor că avionul plin cu pasageri a fost doborât

Andreea Cosma |
Data publicării:
Sursa: FB Aeronews
Sursa: FB Aeronews

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut vineri Statelor Unite și celorlalte țări occidentale să publice dovezile că avionul ucrainean, prăbușit în Iran la scurt timp după decolare, a fost doborât, relatează site-ul cotidianului The New York Times.

Zelenski a afirmat de asemenea că ipoteza că avionul a fost doborât "nu poate fi încă eliminată sau confirmată".

Oficiali americani și state aliate au informat joi că dețin informații potrivit cărora avionul a fost doborât de forțele militare iraniene.

Aeronova s-a prăbușit la scurt timp după ce forțele iraniene au atacat cu rachete baze militare cu soldați americani din Irak, ca răspuns la asasinarea comandantului iranian Qassem Soleimani.

Liderul de la Kiev a subliniat faptul că guvernele occidentale, aliați în conflictul său cu Rusia, nu au oferit dovezi că avionul ucrainean a fost doborât de Iran.

"Ipoteza că o rachetă a lovit aeronava nu poate fi eliminată, însă deocamdată nu o putem confirma. Având în vedere ultimele declarații făcute de lideri, cerem partenerilor noștri internaționali - în special Statelor Unite, Canadei și Marii Britanii - să ofere informații și dovezi privind această catastrofă comisiei care îi investighează cauzele", a declarat Zelenski.

Președintele ucrainean a mai informat că urmează să discute vineri cu secretarul de Stat american Mike Pompeo.

Atât președintele american Donald Trump, cât și premierii Canadei și Marii Britanii, Justin Trudeau și Boris Johnson, au declarat că există indicii că avionul ucrainean a fost doborât de Iran. Teheranul neagă aceste afirmații.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel