Preşedintele AEP, despre votul din DIASPORA: „Cetățenii se duc la VOT și pentru o cafea, un suc“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Coadă la secţia de votare din Chieri, Italia. Sursa foto: Alexandru Ioan Ionescu / Facebook
Coadă la secţia de votare din Chieri, Italia. Sursa foto: Alexandru Ioan Ionescu / Facebook

Președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, a declarat, în contextul alegerilor prezidentiale la sectiile de vot din diaspora, că aici oamenii se prezintă la urne și pentru a socializa, nu doar pentru a vota.

Constantin-Florin Mitulețu-Buică, președintele AEP, a anunțat că 40.000 de cetățeni din diaspora vor să se prezinte la vot, subliniind că în jurul secțiilor sunt create relații sociale, deoarece alegătorii vin și pentru „o cafea, o apă, un suc”, informează MEDIAFAX.

Constantin-Florin Mitulețu-Buică, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), a anunțat că sunt, până în prezent, 444 de secții de votare înființate în diaspora.

„Noi nu vorbim acum de intenție, noi vorbim de intenția de a participa la vot pe care nu o știm, dar știm cu siguranță că aproape 40.000 de cetățeni vor să se prezinte la vot. Nu vorbim de convingere. Am membri din familie care sunt în străinătate și cred că vor să se prezinte la vot. Ați văzut că se creează și niște comunicări, mai socializează, mai stau de o cafea, o apă, un suc. Cetățenii se duc și pentru aceste lucruri la secția de votare”, a declarat Mitulețu-Buică.

Președintele AEP a spus că, din aproximările AEP, într-o singură secție din diaspora pot vota aproximativ 10.000 de cetățeni.

„Efortul a fost nu numai fizic și logistic pentru a înființa secțiile de votare, ci și financiar. Democrația este scumpă și sigură, dar s-au simplificat procedurile de votare la secții astfel încât să ne asigurăm că pot să voteze cu mult mai mulți cetățeni și nu va mai fi o legendă: 3.000 de cetățeni au votat într-o singură zi. După estimările noastre, pot să voteze chiar 10.000 de cetățeni într-o singură secție de votare pe acest proces simplificat și tehnologizat”, a punctat președintele AEP.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel