Presa italiană: Putin, nervos pentru că în România va fi cea mai mare bază NATO

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Vladimir Putin a votat electronic
Vladimir Putin a votat electronic

Publicația italiană "Il Messagero" vorbește despre baza militară de la Mihail Kogălniceanu, care va deveni cea mai mare din Europa. Acest aspect îl înfurie teribil pe Vladimir Putin, notează publicația.

Iată ce relatează Il Messagero: 

Din 19 martie au început lucrările de extindere la baza Mihail Kogălniceanu din Constanța, România, în apropiere de Marea Neagră, pentru ceea ce va deveni cel mai mare "pod" NATO din Europa. Președintele Vladimir Putin are motive să fie furios. 

Vor fi investiți peste 2,5 miliarde de euro pe o suprafață de 2800 de hectare. Vor fi peste 10 000 de locuri de cazare pentru soldați (vaza are în prezent 5000).

Proiectul presupune extinderea aeroportului Constanța, principalul oraș-port românesc de pe litoralul Mării Negre și construirea de noi piste, hangare, spații de depozitare pentru muniții, combustibil și materiale pentru întreținere și reparații, școli, magazine, cazare, farmacii și un spital.

Până în 2040, baza de la Mihail Kogălniceanu va avea o nouă față

 

Pe scurt, tot ce va fi la Constanța înseamnă o bază militară cu 20 la sută mai mare decât Brigada de Ramstein din Germania, în prezent cea mai mare din Europa. 

Noua bază militară va fi funcțională conform noilor planuri până în 2040.

Din 1999, baza militară de la Mihail Kogălniceanu este folosită de trupele americane: în prezent exista soldați din Divizia 101 Aeropurtata și avioane de luptă NATO care desfășoară misiuni de poliție aeriană.

România a fost de multă vreme un hub cheie pentru operațiunile NATO în regiunea Mării Negre. Mii de trupe americane au fost dislocate în țară în misiuni de antrenament și securitate de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel