Presa italiană: Locuinţele celor internaţi în spital, ocupate abuziv de familii de romi: "Dacă nu se intervine într-o oră..."

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: striscialanotizia.mediaset.it
sursa foto: striscialanotizia.mediaset.it

Criza de coronavirus din Italia este un prilej bun pentru unele persoane să îşi ia o nouă casă, chiar şi cu forţa. Mai multe familii de romi au profitat de numărul mare de oameni internaţi în spital în aceste zile şi le-au ocupat abuziv casele, potrivit unui reportaj realizat de Striscia la notizia, care a mai abordat şi în trecut această problemă destul de des întâlnită în Milano, potrivit acestora.

Ocupațiile ilegale ale caselor din Milano sunt o problemă larg răspândită, dar în perioadele de carantină și coronavirus a devenit o adevărată alarmă socială, menţionează sursa citată.

Reporterul emisiunii „Striscia la Notizia” a mers să vadă ce se întâmplă în cartierul Quarto Oggiaro, unde două familii de romi au ocupat două apartamente din Aler.

Locuitorii sunt foarte îngrijorați și cer instituțiilor mai multe verificări și mai multă protecție, deoarece multe case au rămas goale în această perioadă după ce mai multe persoane au fost spitalizate din cauza infectărilor cu coronavirus:

„Adevărata problemă - declară consilierul pentru casa primăriei 8 Fabio Galesi - este că, dacă nu se intervine într-o oră de la ocupație, acești oameni îşi iau reședința și nu mai este posibilă recuperarea casei".

În luna noiembrie a anului trecut, aceeaşi emisiune a prezentat un episod similar în care mai multe familii de romi ocupau abuziv locuinţele, iar recuperarea lor chiar de către proprietari devenea un proces lung şi anevoios, întrucât se dădeau cu greu plecaţi din case.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel