Presa internațională: Mitingul PSD a avut ca scop intimidarea judecătorilor şi a preşedintelui Klaus Iohannis, care susţine lupta anticorupţie

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Presa internațională a scris despre mitingul PSD din Piața Victoriei subliniind că a fost un miting convocat de președintele PSD, Liviu Dragnea, condamnat definitiv în Dosarul Referendumului și vizat de o nouă sentință într-un alt dosar.

Presa străină notează că Dragnea nu a încetat să pună presiune pe magistrați de la câștigarea alegerilor din 2016. De asemenea, jurnaliștii mai scriu că participanții la miting au fost auduși de partid la București.

Agenţiile de presă amintesc că România este una dintre cele mai corupte ţări din Uniunea Europeană.

Potrivit Reuters, manifestaţia a fost percepută ca un răspuns la precedentele proteste de stradă antiguvernamentale, care au condamnat adoptarea unor legi ce afectează lupta împotriva corupţiei.

Procurorii anticorupţie au investigat o mulţime de parlamentari, miniştri şi primari în ultimii ani, aceştia fiind acuzaţi de conflict de interese, abuz în serviciu, fraudă şi pentru contracte acordate nelegal în schimbul mitei.
Zeci de mii de membri şi de simpatizanţi ai stângii aflate la putere în România au manifestat sâmbătă la Bucureşti contra "abuzurilor" din justiţie, "o demonstraţie de forţă fără precedent într-un moment în care mai mulţi lideri ai săi sunt vizaţi de dosare de corupţie", a scris AFP, citată de Agerpres.

AFP scrie că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, condamnat în 2016 la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fraudă electorală şi  așteaptă pe 21 iunie de un verdict  într-un proces de abuz în serviciu.

"Această figură controversată a scenei politice, care nu a putut candida pentru postul de prim-ministru din cauza condamnării sale, nu a încetat, de la revenirea partidului său la conducerea României, la finalul lui 2016, să accentueze presiunea asupra magistraţilor", adaugă AFP.

AFP aminteşte că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, condamnat în 2016 la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fraudă electorală şi așteptând un verdict într-un alt proces, pretinde că este victima unei "structuri subterane" care "parazitează instituţiile statului". 

"Aceasta mai scrie că manifestanţii au venit din toată ţara la bordul unor autocare închiriate de partid, iar, pentru "a ocupa" Piaţa Victoriei, de peste un an locul unor proteste regulate împotriva guvernului, "PSD a stabilit cote obligatorii de participanţi pentru fiecare filială locală şi a cerut membrilor săi contribuţii financiare".  

Şi AP scrie despre mitingul de sâmbătă.

“Peste 100.000 de susţinători ai guvernului s-au strâns în Capitală îmbrăcaţi în alb, pentru a protesta faţă de presupusele abuzuri comise de procurorii anticorupţie. Partidul Social Democrat consideră că procurorii au prea multă putere şi susţine că au făcut ilegal interceptări şi au luat în vizor oficiali pe nedrept”.

Criticii spun că mitingul a avut ca scop intimidarea judecătorilor şi a preşedintelui Klaus Iohannis, care susţine lupta anticorupţie, adaugă AP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel