Premierul Conte: Italia se REDESCHIDE din data de 4 mai, treptat

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Giuseppe Conte a anunțat că Italia se va redeschide treptat din data de 4 mai, conform unui plan bine pus la punct, relatează Corriere della Sera. 

"Din 4 mai vom începe un program național de redeschidere care va ține cont de particularitățile regionale," a spus Conte. 

Așadar, premierul Giuseppe Conte anunță începerea „etapei a II-a" și adaugă: „Voi oferi detaliile în cursul săptămânii".

Citeste și Giuseppe Conte anunță un nou DECRET-LEGE pentru repornirea Italiei: "Mai mulți bani pentru FAMILII și firme"

 

Conte: "Nu putem să reluăm totul imediat doar pentru a satisface opinia publică și firmele"

 

„Mulți cetățeni s-au săturat de eforturile depuse până acum și ar dori o relaxare semnificativă a acestor măsuri sau chiar abolirea lor totală. Apoi, există nevoile întreprinderilor și a celor care în mod normal derulează activități comerciale pentru a reporni totul cât mai curând posibil. Aș vrea să pot spune: 'hai să redeschidem totul acum, imediat. Să începem mâine dimineață'. Dar acest guvern a pus pe primul loc protecția sănătății cetățenilor și cu siguranță își dorește creșterea eficienței sistemului de producție. Dar o astfel de decizie ar fi iresponsabilă. Aceasta ar face curba de contagiune să crească într-un mod necontrolat și ar anula toate eforturile pe care le-am făcut până acum. În această etapă nu ne putem permite să acționăm bazându-ne pe improvizație. Nu putem abandona linia de maximă prudență, chiar și în perspectiva repornirii economice. Nu ne putem baza pe astfel de decizii doar pentru a satisface o parte a opiniei publice sau pentru a satisface solicitările unor companii sau regiuni afectate," a spus Conte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel