Premierul Ciucă a semnat primele contracte de finanţare prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny": „Este un program de peste 10 miliarde de euro“

Nicoleta Nicolau / 26 aug 2022, 09:56

Premierul Nicolae Ciucă a participat, vineri, la semnarea primelor contracte din Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny".

„Mă bucur că prin activitatea de astăzi punem în aplicare Planul Naţional "Anghel Saligny". Este un plan asumat la nivelul Guvernului, care este destinat modernizării şi dezvoltării comunităţilor locale, asigurării condiţiilor pe care cetăţenii din fiecare localitate le aşteaptă de foarte mult timp.

Programul Naţional "Anghel Saligny" este cel mai amplu, atât ca obiective, cât şi ca valoare. Este un program de peste 10 miliarde de euro prin care Guvernul, împreună cu autorităţile locale şi-a propus să modernizeze căile de comunicaţii, să dezvolte reţelele de apă şi canal la nivelul tuturor autorităţilor locale şi, bineînţeles, să extindem reţeaua de gaze.

Practic, acest program se completează cu alte două programe şi aici vorbim de programul naţional de dezvoltare locală şi programul naţional de construcţii de interes public şi social, care include, de asemenea şi construcţia de unităţi de învăţământ, de spitale, de asemenea, o serie întreagă de alte obiective de infrastructură care sunt destinate autorităţilor locale şi pe care autorităţile locale trebuie neapărat să le pună în practică. Toate aceste obiective trebuie să fie coordonate atât la nivelul judeţelor, cât şi între judeţe şi administraţia centrală. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a pregătit şi a organizat derularea acestor programe în transparenţă totală.

Ele sunt destinate, aşa cum am spus, tuturor autorităţilor locale, indiferent de culoarea politică. Atât timp cât ne-am asumat acest program, vreau să subliniez că nu contează apartenenţa politică a primarilor sau a preşedinţilor de consilii judeţene. Dorim ca repartiţia fondurilor şi demararea lucrărilor să se facă în mod echilibrat la nivelul întregii ţări. Îndemn autorităţile locale să se coordoneze foarte bine cu Ministerul Dezvoltării, să facă tot ceea ce este necesar, astfel încât să îndeplinească criteriile care sunt solicitate prin tot ceea ce Ministerul Dezvoltării a pus deja în transparenţă.

Astăzi avem reprezentanţii a nouă autorităţi locale. Este doar începutul la tot ansamblul de proiecte, care până în acest moment a ajuns la cifra de 3.700, dacă nu mă înşel şi este nevoie ca, aşa cum spuneam, această coordonare să fie cât se poate de bine realizată, pentru că intrăm într-o perioadă în care nu putem să ne permitem să pierdem timp pentru că, dincolo de programele naţionale sunt programele pe fonduri europene care, de asemenea, au o dinamică şi sunt încadrate într-o perioadă de timp limitată şi ele trebuie să fie duse la bun sfârşit, altfel pierdem finanţarea europeană.

Ca atare, felicitându-i pe reprezentanţii celor nouă autorităţi locale, îmi exprim speranţa că ceilalţi vor vedea şi vor conştientiza că există deja început şi există deja toate condiţiile realizate, ca fiecare dintre ei să îşi focalizeze atenţia pe a îndeplini condiţiile, pe a îndeplini criteriile, astfel încât să putem să desfăşurăm astfel de activităţi în perioada imediat următoare. Comunităţile aşteaptă, noi aşteptăm să putem să ne îndeplinim obiectivele stabilite prin programul de guvernare. Vă mulţumesc şi vă doresc succes în continuare!“, a fost mesajul premierului Ciucă prilejuit de semnarea primelor contracte de finanţare prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0