Premieră în Italia. Autoritățile din Veneția impun o TAXĂ de intrare în oraș pentru turiștii de o zi

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Milioane de turiști vor fi nevoiți să plătească o taxă de intrare în Veneția, începând cu luna mai. 

Autoritățile din Veneția vor percepe o taxă de 3 euro pentru fiecare turist care petrece o singură zi în oraș. Valoarea taxei de intrare se va dubla în 2020 și va fi folosită pentru a păstra orașul curat, relatează DW.

Anual, aproximativ 25 de milioane de vizitatori trec pragul Veneției, iar 14 milioane dintre aceștia petrec o singură zi în oraș.

Decizia Consiliului orașului are la bază raționamentul că astfel de vizite de o zi nu aduc beneficii restaurantelor și barurilor locale, iar costul curățeniei în spațiile publice crește în fiecare an.

Începând cu luna mai, turiștii de o zi vor fi nevoiți să plătească 3 euro. Planurile autorităților includ varierea taxei în funcție de numărul de vizitatori aflați în oraș la momentul respectiv.

Amenda pentru neplata taxei va avea o valoare de 450 de euro.

"Această intițiativă este unică în lume, este prima dată când cineva a îndrăznit să facă ceva atât de important pentru a ajuta în administrarea unui oraș", susține primarul Luigi Brugnaro.

Anumite categorii de turiști vor fi exceptați de la plata taxei, printre aceștia numărându-se și cei care sunt cazați la un hotel, copiii sub 6 ani, persoanele care trăiesc, lucrează sau studiază în Veneția și rudele acestora.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel