Premieră în Italia. Autoritățile din Veneția impun o TAXĂ de intrare în oraș pentru turiștii de o zi

Milioane de turiști vor fi nevoiți să plătească o taxă de intrare în Veneția, începând cu luna mai. 

Autoritățile din Veneția vor percepe o taxă de 3 euro pentru fiecare turist care petrece o singură zi în oraș. Valoarea taxei de intrare se va dubla în 2020 și va fi folosită pentru a păstra orașul curat, relatează DW.

Anual, aproximativ 25 de milioane de vizitatori trec pragul Veneției, iar 14 milioane dintre aceștia petrec o singură zi în oraș.

Decizia Consiliului orașului are la bază raționamentul că astfel de vizite de o zi nu aduc beneficii restaurantelor și barurilor locale, iar costul curățeniei în spațiile publice crește în fiecare an.

Începând cu luna mai, turiștii de o zi vor fi nevoiți să plătească 3 euro. Planurile autorităților includ varierea taxei în funcție de numărul de vizitatori aflați în oraș la momentul respectiv.

Amenda pentru neplata taxei va avea o valoare de 450 de euro.

"Această intițiativă este unică în lume, este prima dată când cineva a îndrăznit să facă ceva atât de important pentru a ajuta în administrarea unui oraș", susține primarul Luigi Brugnaro.

Anumite categorii de turiști vor fi exceptați de la plata taxei, printre aceștia numărându-se și cei care sunt cazați la un hotel, copiii sub 6 ani, persoanele care trăiesc, lucrează sau studiază în Veneția și rudele acestora.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 iun 2019, 17:37 in Știri
Horoscop, joi, 20 iunie 2019

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24