Predoiu discută cu experţii Comisiei Europene despre desfiinţarea SIIJ

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu discută astăzi cu experţii Comisiei Europene despre recomandările din raportul MCV. Comisia Europeană a criticat în raportul MCV înfiinţarea şi activitatea SIIJ, despre care a spus că este „instrument de presiune politică”.

Cătălin Predoiu discută, astăzi, cu experţii Comisiei Europene, despre recomandările din raportul MCV, inclusiv despre desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

Predoiu spunea că „E prima vizită după cel mai grav raport al MCV. Sunt foarte multe lucruri de făcut de către toate instituţiile cu atribuţii în domeniul justiţiei. E foarte greu să faci o ierarhie, dar avem mult de lucru şi pe zona de construcţie instituţională, de aceea am abordat, în primul rând, stabilizarea Ministerului Public prin procedura de numire a procurorilor de rang înalt, dar şi pe zona de legislaţie, unde e foarte mult de refăcut".

Comisia Europeană a criticat, în raportul MCV publicat la finele anului trecut, înfiinţarea şi activitatea SIIJ, despre care a spus că este „instrument de presiune politică".

 

Trei asociaţii de magistraţi au condamnat anumite observaţii şi critici din raportul MCV

 

În raport au fost incluse 12 recomandări pentru România.

În raportul MCV privind evoluţia sistemului judiciar de la recomandările de anul trecut, publicat de Comisia Europeană, erau o serie de critici care vizau Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, legile justiţiei, modificarea codurilor penale.

Trei asociaţii de magistraţi au condamnat anumite observaţii şi critici din raportul MCV, despre care susţineau că dovedesc lipsa de imparţialitate a raportorilor, care au inclus „neadevăruri flagrante" în document. Asociaţiile spuneau că raportul nu conţine şi încălcările drepturilor românilor, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel