Președinția română la Consiliul UE, la final. Dăncilă: "Voi prezenta rezultatele în PE"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene se apropie de final, iar ţara noastră şi-a îndeplinit "cu succes" mandatul şi obiectivele pe care şi le-a propus, transmite Agerpres. 

"Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene se apropie de final. La nivelul majorităţii formatelor de Consiliu a avut loc deja predarea ştafetei viitoarei preşedinţii finlandeze. Ne-am îndeplinit cu succes mandatul şi obiectivele pe care ni le-am propus. Prin eforturile echipei guvernamentale, am dovedit capacitatea de a gestiona dosare complexe şi de a lua decizii benefice pentru cetăţenii europeni, unele cu impact şi vizibilitate mai mare în plan public, altele mai puţin mediatizate, dar la fel de importante. Bilanţul general provizoriu la acest moment, dat fiind că activitatea noastră continuă, este unul substanţial", a spus premierul la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a adăugat că, dincolo de dosarele legislative pe care le-a închis Preşedinţia română, în ultima perioadă a contribuit la adoptarea a 56 de concluzii ale Consiliului, în domenii precum relaţiile externe ale Uniunii Europene, combaterea terorismului, schimbările climatice, educaţia, strategiile regionale sau politica industrială a UE.

"De asemenea, Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene a elaborat şi prezentat recent o versiune revizuită a documentului de negociere privind viitorul buget pe termen lung al Uniunii, care a fost discutată în cadrul Consiliului din 18 iunie. Voi prezenta rezultatele finale într-un cadru oficial, la nivel european, în sesiunea plenară a Parlamentului European de la începutul lunii iulie", a menţionat Dăncilă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel