Prăjitura pufoasă cu iaurt. E ușor de preparat și iese pufoasă ca un nor

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Prăjitura pufoască cu iaurt, un desert iubit de toate vârstele
Prăjitura pufoască cu iaurt, un desert iubit de toate vârstele

Prăjitura pufoasă cu iaurt moale este un desert ușor de preparat, fiind un desert extrem de popular atât pentru copii, cât și pentru adulți. 

Prăjitura pufoasă cu iaurt este ideală pentru a fi înmuiată în lapte cald sau pentru a fi savurată ca atare cu un strop de zahăr pudră. Este o prăjitură foarte ușor de preparat și una dintre cele mai populare atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Pentru a pregăti prăjitura pufoasă cu iaurt, veți avea nevoie de doar câteva ingrediente, dar acestea trebuie manevrate cu grijă și fără a depăși cantitățile.

Ingrediente

 

- 3 ouă proaspete

- 1 castron de iaurt cu conținut scăzut de grăsime

- 300 g făină 00

- 150 g zahăr

- 200 ml ulei

- 1 plic de drojdie

- coaja de la o lămâie galbenă

- zahăr pudră pentru ornat

Prăjitură pufoască cu iaurt. Mod de preparare

 

Începeți prepararea prin a separa gălbenușurile de albușuri, având grijă să nu lăsați nici măcar o picătură de gălbenuș să cadă în albușuri.

Apoi, cu un mixer electric, se amestecă într-un castron albușurile și 50 g de zahăr până când se creează o spumă moale, pe care o dai deoparte pentru câteva momente.

Se repetă această procedură într-un castron mare cu gălbenușurile de ou și cu restul de zahăr, adică 100 de grame.

Când zahărul s-a dizolvat, începeți să turnați făina pentru prăjituri, cernută printr-o sită pentru a îndepărta eventualele impurități, împreună cu praful de copt.

Adăugați uleiul (puteți folosi și unt) și vasul de iaurt.

Pentru ca amestecul să fie cât mai cremos, adăugați albușurile pe care le-ați bătut cu câteva minute înainte. Sfatul este să încercați să vă organizați bine, astfel încât să pregătiți totul în cel mai scurt timp posibil. De fapt, albușurile nu pot aștepta prea mult timp, deoarece riscă să se înmoaie.

De asemenea, puteți decide să inversați ordinea de preparare și să adăugați albușurile la sfârșit. În acest caz, însă, nu puteți folosi aceleași palete pe care le foloseați, ci veți avea nevoie de palete curate pentru ca amestecul să iasă bine.

Vezi și: Cum să faci cel mai pufos și parfumat chec. 5 trucuri de la marii bucătari ai lumii

Albușurile de ou trebuie adăugate la restul ingredientelor printr-o procedură specială, tot pentru a evita ca acestea să se desprindă în timpul amestecului. Acum amestecați de jos în sus, nu în sensul acelor de ceasornic sau în sens invers. Se amestecă ușor până când amestecul este din nou neted, dar a fost înmuiat de spuma de albușuri.

Acum suntem gata să coacem prăjitura pufoasă cu iaurt.

Se ia o formă de tort, se unge cu unt și făină și se introduce în cuptor, încălzit în prealabil la 200°. Se coace timp de aproximativ 40 de minute.

Puteți verifica cu o scobitoare dacă prăjitura este într-adevăr gata. Dacă aceasta iese curată, prăjitura este gata, dacă rămân bucăți atașate, înseamnă că trebuie să mai așteptați câteva minute.

Atunci când e gata, prăjitura pufoasă cu iaurt să se odihnească câteva minute înainte de a fi servită. Micul dejun va fi, fără îndoială, special și de neuitat!

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel