Prăjitură Kinder Paradiso - cum să faci acasă celebra prăjitură cu cremă de lapte

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Prăjitură Kinder Paradiso - cum să faci acasă celebra prăjitură cu cremă de lapte
Prăjitură Kinder Paradiso - cum să faci acasă celebra prăjitură cu cremă de lapte

Prăjitura Kinder Paradiso este o prăjitură apetisantă care amintește, prin formă și ingrediente, de celebra gustare de la Kinder. Să vedem cum se prepară această bunătate. 

Prăjitura Kinder Paradiso o prăjitură moale și delicată, umplută cu o cremă de lapte făcută din frișcă, miere și lapte condensat. Se taie în felii dreptunghiulare și se presară cu mult zahăr pudră. 

Prepararea ei acasă nu este deloc dificilă, trebuie doar să urmați rețeta întocmai: mai întâi faceți baza bătând untul cu zahărul și ouăle, apoi adăugați făina, praful de copt și coaja de lămâie.

În timp ce se coace în cuptor și apoi se răcește, se pregătește crema de lapte, care va fi folosită pentru a umple și completa prăjitura.

Putem folosi lapte condensat gata preparat, care se găsește în orice supermarket la raionul de prăjituri, sau îl putem prepara acasă. În acest din urmă caz, sfatul este de a o lăsa să se răcească complet înainte de a o adăuga la cremă.

Baza prăjiturii, care poate fi făcută în avans cu o zi înainte, poate fi, de asemenea, aromată cu vanilie lichidă în loc de coajă de lămâie. 

Porțiile individuale din întreaga prăjitură amintesc de celebrele gustări. 

Iată cum se face!

Ingrediente pentru o formă de copt de 20x25

 

Pentru blat ai nevoie de:

- 4 ouă medii

- 200 g unt moale

- 240 g zahăr pudră

- 250 g făină 00

- 3 g praf de copt

- 1 vârf de cuțit de sare

- lămâie coaja rasă de la o lămâie

Pentru crema de lapte:

- 250 ml frișcă deja îndulcită

- 60 grame lapte condensat

- 1 lingură de miere de salcâm

Pentru decorație:

- zahăr pudră după gust

Cum se face prăjitura Kinder Paradiso 

 

Se bate untul moale cu un mixer electric împreună cu zahărul pudră și coaja de lămâie. Ar trebui să dureze cel puțin 15 minute, astfel ca amestecul să fie ușor și umflat. Adăugați ouăle ușor bătute puțin câte puțin și încorporați-le la viteză mică.

Acum se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt și un praf de sare. Se amestecă cu o spatulă ușor pentru a se încorpora totul.

Se întinde amestecul într-o formă dreptunghiulară de 20x25 cm tapetată cu hârtie de copt, se nivelează bine și se coace la 170 de grade timp de aproximativ 35 de minute.

Se verifică coacerea cu o scobitoare, care trebuie să iasă uscată.

Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o să se răcească bine.

Între timp, se prepară crema de lapte: se bate smântâna până devine tare, apoi se adaugă mierea și laptele condensat. Se amestecă ușor de jos în sus pentru ca amestecul să rămână unitar.

Se ia blatul, se aplatizează laturile cu un cuțit și se taie dreptunghiuri. Fiecare dreptunghi trebuie tăiat în două straturi, pe care le vom umple apoi cu cremă.

Acum îndepărtați ușor cu un cuțit partea exterioară a dreptunghiurilor, care s-a întunecat în timpul coacerii.

Se umple fiecare bază cu un strat gros de cremă de lapte.

Acoperiți cu cealaltă jumătate, întinzând crema de lapte pe exterior. Se pudrează suprafața fiecărei gustări cu mult zahăr pudră.

Poftă bună!

Sfaturi și variații

 

Tortul kinder paradiso poate preparat și într-o formă rotundă de 24 cm în loc de cea dreptunghiulară care seamănă cu celebrele gustări.

Poate fi congelat, întreg sau feliat, și consumat în 1-2 luni.

Se lasă baza să se răcească bine înainte de a o umple cu crema de lapte. Se recomandă să se bată frișca rece de la frigider și, de asemenea, să se adauge laptele condensat abia scos din frigider pentru a evita riscul ca crema să se destrame.

Prăjitura Kinder paradise se păstrează la frigider datorită cremei de lapte cu care este umplută. Când este timpul să o serviți, însă, lăsați-o cel puțin 30 de minute la temperatura camerei.

Dacă nu doriți să faceți multe gustări, puteți lăsa prăjitura întreagă, după ce ați tăiat baza în două dreptunghiuri. Se umple una dintre cele două baze cu crema de lapte și se acoperă cu celălalt strat.

 

-------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
    
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel