Prăjitură fără făină, ulei și praf de copt. Delicios și cremos, desertul are un singur minus: Se termină repede de pe masă

Nicoleta Baciu / 3 noi 2021, 09:32 Salveaza PDF Comentarii
Prăjitură fără făină, ulei și praf de copt. Delicios și cremos, desertul are un singur minus Se termină repede de pe masă
Prăjitură fără făină, ulei și praf de copt. Delicios și cremos, desertul are un singur minus Se termină repede de pe masă

Azi vă propunem un adevărat fabulos. Fără făină, zahăr, ulei și praf de copt, această prăjitură este perfectă și pentru cei pofticioși, dar care sunt la dietă. În câțiva pași simpli veți avea un rezultat care te va cuceri iremediabil. Oferă această prăjitură familiei și prietenilor și nu veți regreta de alegere.

Ingrediente pentru prepararea blatului:

120 de grame de zahăr pudră,

100 de grame de nuci tocate,

5 albușuri,

3 linguri amidon de porumb,

1 plic de vanilină.

 

Pentru a face crema ai nevoie de:

700 ml lapte,

12 grame de zahăr vanilat,

5 gălbenușuri,

5 linguri amidon de porumb.

 

Pentru decor: pudră de cacao amară 

 

Prăjitură fără făină, ulei și praf de copt. Delicios și cremos, desertul are un singur minus: Se termină repede de pe masă. Prepararea

 

Pune albușurile în bolul mixerului și mixați-le până se întăresc. Adăugați apoi plicu de vanilie, zahărul pudră și amidonul de porumb. Se amestecă bine compoziția. Opriți mixerul și adăugați nucile tocate și amestecați din nou cu o spatula.

 

Vedeți și:  Prăjitura cu cafea, fără ou, lapte sau unt. Are doar 5 ingrediente și un gust divin

 

Tapetați o tavă de copt cu hârtie de pergament și uniform aluatul. Blatul se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute. La sfârșitul gătitului, scoateți tava din cuptor și lăsați blatul să se răcească.

 

Încercați și: Prăjitura rapidă cu cacao și Nutella, la cuptorul cu microunde. Fără ouă și fără unt, este gata în 8 minute

 

În timp ce blatul prăjiturii se răcește, pregătiți crema. Turnași într-o cratiță laptele, zahărul, amidonul de porumb și gălbenușurile de ou. Se amestecă cu telul manual și se fierbe la foc mic până se îngroașă. Ca ultim ingredient se adaugă zahărul vanilat și se amestecă din nou. Crema se ia de pe foc și se lasă să se răcească, acoperită cu o bucată de folie alimentară. 

 

Un alt desert minunat este: Prăjitură cu vinete și ciocolată neagră, hitul sezonului de toamnă. O rețetă pe cât de neobișnuită, pe atât de delicioasă

 

Tăiați blatul în trei părți cu un cuțit. Așezați prima foaie de blat pe un platou. Umpleți o pungă de patiserie cu delicioasa cremă și formați smocuri deasupra primului strat de prăjitură. Se acoperă apoi cu un al doilea strat de blat și  iar se umple cu crema. Repetați și pentru ultimul strat și decorați prăjitura cu pudră de cacao neîndulcită. Înainte de a servi prăjitura, lăsați-o să se odihnească cel puțin 30 de minute.  Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy