Prăjitură cu mălai şi portocale. Rețeta secretă a gospodinelor

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
prajitura_cu_malai
prajitura_cu_malai

Credeați că mălaiul se folosește doar la mămăligă? Nimic mai fals! Prăjitură cu mălai şi portocale este un desert ușor de făcut, dar extrem de delicios.

Aveți nevoie de următarele ingrediente: 150 de ml de ulei de măsline,  2 ouă, o cană de zahăr, o cană de făină, 150 de ml de suc de portocale, o jumătate de cană de mălai, praf de copt, un vârf de linguriţă de sare, coajă rasă de la o portocală, coajă rasă de la jumătate de lămâie, felii de portocală şi zahăr pudra pentru decor.

Citește și Tort de biscuiți, o prăjitură fără coacere care se face repede și se mănâncă și mai repede

Cuptorul se încălzeşte la 175 de grade. Apoi se tapetează o tavă rotundă cu foaie de copt şi se unge cu puţin ulei. Într-un vas încăpător se bat ouăle cu zahărul, până când compoziţia are o culoare pală. Atunci se adaugă uleiul şi sucul de portocală.

Într-un alt vas se cern împreună făină, mălaiul, sarea şi praful de copt. Se amestecă prima compoziţie cu ingredientele uscate şi apoi se adaugă coajă rasă de lămâie şi coajă rasă de portocală. Se amestecă până se obţine un aluat că pentru chec.

Aluatul se toarnă în tavă şi se nivelează. Se lasă la cuptor  aproximativ 30 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul prăjiturii este scoasă curată, potrivit culinar.md.

Când este gata, prăjitură se lasă la răcit, în tavă, 15 minute. Se scoate apoi şi se decorează cu zahăr pudra şi felii de portocală. Poftă bună! 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel