Prăjitura cu ciocolată, gata în 5 minute. E GENIALĂ! Nu există persoană care s-o refuze

Prăjitura cu ciocolată, gata în 5 minute. E GENIALĂ! Nu există persoană care s-o refuze
Prăjitura cu ciocolată, gata în 5 minute. E GENIALĂ! Nu există persoană care s-o refuze

Prăjitura cu ciocolată, gata în 5 minute este un desert pe care toată lumea îl adoră și, după cum îi spune și numele, se prepară foarte repede. 

Prăjitura cu ciocolată gata în 5 minute este una dintre acele rețete pe care toată lumea a încercat-o sau trebuie să o încerce la un moment dat. Toată lumea o adoră, mai ales cei mici, și există nenumărate variante.

Varianta pe care o propunem astăzi este cea clasică, care poate fi preparată în doar 5 minute, cu ingrediente simple și autentice pe care cu siguranță le avem deja în cămară: făină, zahăr, ouă și cacao.

Rezultatul este o prăjitură foarte moale, care nu conține unt, ci ulei, ceea ce o face mai ușoară și excelentă pentru a fi consumată la micul dejun.

Ingrediente pentru o formă rotundă de tort de 22-24 cm


- 200 g făină

- 200 g zahăr pudră

- 50 g cacao pudră neîndulcită

- 3 ouă

- 200 ml lapte

- 100 ml ulei de floarea-soarelui

- 8 g praf de copt

Prăjitură cu ciocolată, gata în 5 minute. Mod de preparare

 

Pentru a pregăti această rețetă, mai întâi se cerne făina și se amestecă într-un bol cu zahărul pudră, praful de copt și pudra de cacao neîndulcită.

Separat, într-un alt castron, spargem cele 3 ouă și cu ajutorul unui mixer electric, începem să amestecăm, adăugând încet laptele și uleiul.

Amestecați din nou până când obțineți un amestec frumos și spumos, apoi turnați-l în castronul cu ingredientele uscate pe care le-am combinat anterior.

Vezi și: Am găsit cel mai bun salam de biscuiți. Gustul nostalgic al copilăriei în câțiva pași simpli

Se amestecă bine, astfel încât să nu se formeze cocoloașe, iar apoi se toarnă amestecul într-o formă de tort cu diametrul de 22 cm sau de 24 de cm, pe care am uns-o cu ulei și am dat-o cu făină în prealabil.

Prăjitura cu ciocolată se coace în cuptorul ventilat la 180° timp de aproximativ 30 de minute.

Atunci cănd e gata, o servim cu un praf de zahăr pudră și ne bucurăm de acest desert absolut fabulos.

Sfaturi

 

Puteți înlocui uleiul cu 125 g de unt.

Această varianta de prăjitură cu ciocolată fără unt poate fi umplută cu gem sau ganache de ciocolată, pentru un rezultat de două ori mai irezistibil.

Poftă bună!

------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă,  intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 

- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

18 mai 2022, 18:15 in Știri
Cutremur în România
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy