Am găsit cel mai bun salam de biscuiți. Gustul nostalgic al copilăriei în câțiva pași simpli

Am găsit cel mai bun salam de biscuiți. Gustul nostalgic al copilăriei în câțiva pași simpli
Am găsit cel mai bun salam de biscuiți. Gustul nostalgic al copilăriei în câțiva pași simpli

Salamul de biscuiți este un desert care trezește multe nostalgii în noi, fiind un preparat tradițional. De multe ori, ne băteam la propriu cu alții copii pentru ultima felie din acest desert minunat. Astăzi vă propunem cea mai tare rețetă de salam de biscuiți.

Salam de biscuiți este, fără doar și poate, rețeta copilăriei pentru mulți dintre noi. Este foarte simplu de făcut, iar la „procesul” de preparare poate participa fără probleme și un copil. Astăzi vă propunem un desert clasic, ușor de preparat, cu un gust divin.

Nu doar că jocul de arome din salamul de biscuiți este foarte echilibrat, însă și arată foarte bine.

Ingrediente

 

- 500 grame biscuiți fără zahăr (ideal este să folosim biscuiți cât mai simpli și care nu sunt îndulciți)

- 60 grame zahăr

- 150 grame unt

- 100 ml lapte

- 100 ml smântână dulce pentru frișcă

- 40 grame ciocolată neagră

- 5 linguri cacao

- Rahat în diverse culori tăiat mărișor (pentru un preparat colorat)

- Esență de rom

Cum faci cel mai bun salam de biscuiți

 

Se topesc pe foc untul cu laptele, smântâna dulce și ciocolata, iar apoi adăugăm cacaoa și zahărul. După ce s-au amestecat bine, adăugă rahatul.

După ce am pus rahatul, oprim focul și așteptăm un minut.

Între timp, rupem biscuiții. Adăugăm esența de rom și biscuiții rupți. Amestecăm și lăsăm 10-15 minute astfel încât să se îmbibe biscuiții de sosul minunat.

Așezăm compoziția pe o folie de plastic și o rulăm.

Salamul de biscuiți se lasă la rece câteva ore bune. Ideal ar fi chiar peste noapte, dacă ai cum.

Atunci când scoatem desertul din folie, este ideal să-l umezim ușor și să presărăm deasupra fulgi cocos și fistic mărunțit. Rezultatul va fi wow.

Poftă mare și bucurie!

Știai că salamul de biscuiți vine de la italieni?

 

Deși am crescut cu toții cu salam de biscuiți, află că, de fapt, salamul de biscuiți este un desert italienesc și portughez făcut din cacao, biscuiți sfărâmați, ouă și unt. În mod tradițional, pentru prepararea salamului de biscuiți se folosesc și băuturi alcoolice cum ar fi romul sau Vinul de Porto. Astăzi avem diverse esențe și nu mai e nevoie să folosim alcool.

Evident, desertul nu are carne in compoziție, iar numele acestuia se datorează formei în care este preparat și bucăților de biscuiți din interior care îl aseamănă cu o felie de salam.

Dacă ți-a plăcut această rețetă, atunci cu siguranță îți va plăcea și rețeta de Clătite foarte pufoase, gata în doi timpi și trei mișcări!

Rețetă inspirată de aici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy