Prăjitura cu cafea și nuci a bunicii, rețeta fără unt. Va fi un succes garantat al mesei tale: Moale și delicioasă, doar 190 Kcal!

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Prăjitura cu cafea și nuci a bunicii, rețeta fără unt. Va fi un succes garantat al mesei tale: Moale și delicioasă, doar 190 Kcal!
Prăjitura cu cafea și nuci a bunicii, rețeta fără unt. Va fi un succes garantat al mesei tale: Moale și delicioasă, doar 190 Kcal!

Prăjitura cu cafea și nuci a bunicii. Rețeta care o face moale și delicioasă, chiar și fără unt. Va fi un succes garantat și o vor aprecia toți cei invitați la masă. În plus, are doar 190 de calorii.

Plănuiești o cină specială cu prietenii tăi, dar nu te-ai gândit încă la desert? Încercați să-i surprindeți pe toți cu o delicioasă prăjitură cu cafea și nuci a bunicii, un adevărat deliciu. Ceea ce face irezistibil acest desert este moliciunea și interiorul spumos, care îi va face chiar și pe cei cărora nu le plac dulciurile să saliveze.

Și, fără îndoială, este un preparat extrem de sățios și sănătos, deoarece cafeaua (cu condiția, desigur, să nu fie exagerată) are beneficii importante. Are un efect de stimulare a secreției gastrice și biliare. Prin urmare, i se atribuie proprietăți digestive bune. În timp ce nucile scad nivelul colesterolului din sânge, ele au un bun efect cardiotonic.  Dar să vedem cum se prepară această prăjitură!

Rețeta de prăjitură cu cafea și nuci a bunicii, moale și delicioasă

 


Timp de preparare: 15 minute
Timp de gătire: 30-35 minute
Timp total: 45 minute
Porții: pentru 8 persoane
Calorii: 190 pe felie

Ingrediente


150 g de nuci tocate
80 g de îndulcitor stevia (sau alternativ 160 g de zahăr normal)
40 g pesmet
5 ouă
1 fiolă de esență de vanilie
sare după gust


Ce ai nevoie pentru cremă

210 g ricotta ușoară
90 g de îndulcitor stevia (sau 180 g de zahăr normal)
3 cești de cafea ristretto
2 gălbenușuri de ou
1 vârf de cuțit de sare


Pregătire

Se separă gălbenușurile de albușuri, se bat albușurile spumă, până devin tari, și se pun la frigider, pentru că veți avea nevoie de ele mai târziu.

Acum adăugați sarea și îndulcitorul de stevia (sau zahărul) la gălbenușuri, apoi bateți cu un mixer electric pentru a obține un amestec spumos și deschis la culoare.

Se adaugă acum nucile și pesmetul, se amestecă din nou și apoi se încorporează albușurile, amestecând de jos în sus pentru a obține un amestec aerat.

După aceea, se tapetează cu hârtie o formă cu diametrul de 24 de centimetri (alternativ, se unge și se tapetează cu făină), se toarnă amestecul și se coace timp de 30-35 de minute la o temperatură de 180°C, la sfârșitul cărora se poate testa cu o scobitoare.

Între timp se bat gălbenușurile de ou împreună cu sarea și îndulcitorul de stevia (sau zahărul), după ce amestecul este spumos și dens se adaugă cafeaua și ricotta, se amestecă pentru a obține o cremă spumoasă și umflată.

La final, tăiați tortul în două, umpleți-l cu crema,  decorați-l cu zahăr pudră și puneți-l la frigider să se răcească.

Note și sfaturi

Dacă crema face cocoloașe, nu vă faceți griji, o puteți repara punând-o la frigider timp de 10 minute. Apoi, pentru a-i da o consistență moale, pur și simplu se bate din nou.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel