EXCLUSIV  Povestea incredibilă a Marlenei Botezatu, finalista de la Chefi la Cuțite: "Anglia este pământul făgăduinței"-Exclusiv

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Marlena Botezatu, finalista emisiunii Chefi la Cuțite a acordat un interviu pentru stiridiaspora.ro în care a vorbit despre viața grea departe de România dar și despre modul în care Marea Britanie a ajutat-o atunci când i-a fost mai greu. Ea a vorbit și despre posibilitatea de a părăsi Marea Britanie pentru România, dar și despre experiența care a șocat-o atunci când a văzut din fotoliu emisiunea a cărei finală tocmai s-a încheiat. 

Marlena este din Bacău și după ce a divorțat, s-a mutat în Anglia alături de cei trei copii ai săi. A fost șef de sală în restaurante conduse de bucătari de renume din Londra, iar acum compania ei din Colindale are numai review-uri de 5 stele pe pagina de Facebook. Spune că în Marea Britanie nu umbla câinii cu covrigi în coadă și că realizările au venit după foarte multă muncă. 

-Ce a reprezentat pentru tine Chefi la Cuțite? 

Experiența Chefi la Cuțite reprezintă experiența vieții mele. Am trăit momente extraordinare, de la tensiune la extaz, lacrimi de bucurie când câștigam. A fost extraordinar. Sper din tot sufletul să fiu un model atât pentru mulți bucătari din România cât și din Marea Britanie. Prin atitudinea mea am vrut să transmit faptul că nu contează ce vârstă și ce statut social ai, să nu renunți la pasiunea ta și să îți urmezi visul, să lupți pentru visul tău. Eu asta am făcut prin prezența mea la acest concurs.

-Te-ai întors în Marea Britanie? Cum te-au primit prietenii? 

Da, m-am întors de curând. Prietenii mei au avut emoții mai mari la întâlnirea cu mine decât am avut eu în probe. Am primit foarte multe felicitări atât de la clienții mei cât și de la persoane din comunitatea Românească din Marea Britanie. A fost foarte emoționant pentru mine.

-Te-ai întoarce definitiv în România? 

Sincer, vă spun că mi-aș dori foarte mult să mă întorc în România. Am petrecut ultimele trei luni în România deoarece după Chefi la Cuțite am avut onoarea să filmez cu Nea Marin și am redescoperit România după o absență de aproape 10 ani. Avem tradiții frumoase, avem peisaje frumoase, suntem atât de binecuvântați de Dumnezeu... Aș dori să mă întorc în România și să îmi deschid o mică pensiune cu propria fermă și grădină ca să putem mânca sănătos, să scot pâinea caldă din cuptor, plăcinte, cozonacii pe care i-am învățat de la mama. Sunt multe de vorbit despre țărișoara noastră.

-Cum este Marea Britanie? Cum ai văzut-o ca român când ai ajuns acolo? 

Din punctul meu de vedere, eu care am venit în Marea Britanie fără bani, cu trei copii și singură. vă pot spune că a fost pământul făgăduinței. Am reușit multe deoarece sistemul de aici m-a susținut enorm ca mamă singură. Asta nu înseamnă că eu am stat cu mâinile în sân. Am făcut școli de calificare, am muncit și nu în ultimul rând am și propria afacere. Copiii s-au integrat foarte bine: Dragoș a terminat facultatea de Drept aici și momentan are un loc de muncă foarte bun la o bancă de investiții. Gemenii Paul și Alexis au rezultate foarte bune la școală. Într-un cuvânt am o viață frumoasă, dar am plătit un preț pentru asta. M-am simțit o străină tot timpul. Copiii mei nu au simțit copilăria de acasă. Nu am găsit gustul de acasă. Câini cu colacii în coadă...sunt o iluzie. Este foarte multă muncă și sunt multe sacrificii în spatele așa zisei vieți cât de cât frumoase.

-Cum a fost să vezi emisiunea la televizor și să auzi criticile colegilor din testimoniale, pe care bănuiesc că atunci nu aveai cum să le auzi? 

Vai, doamne! Asta chiar a fost un pic dezamăgitor pentru mine. Chiar am vorbit cu una dintre colege și mi-a răspuns că este un concurs și nu trebuie să ne supăram pentru că toți am vorbit unul de celălalt. Eu chiar nu mi-am vorbit colegii. Dar e un concurs și până la urmă fiecare dorea să câștige și normal că la un moment dat intervenea gelozia, iar în cazul meu, având o vârstă, nu prea au vrut să accepe că pot face mai bine ca ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel