Victor Ponta: "PSD are blat cu PNL. Fuge cu moțiunea prin Parlament"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat miercuri, la Craiova, că PSD are blat cu PNL, motiv pentru care social-democraţii "fug cu moţiunea prin Parlament", iar în teritoriu PNL nu face opoziţie, pentru a plăti sprijinul primit la nivel central. 

"Să îi întrebaţi zi de zi (pe social-democraţi, n.red.) de ce au votat Guvernul Orban şi să îi întrebaţi zi de zi de ce fug cu moţiunea. Acum PSD fuge cu moţiunea prin Parlament, de nu am mai găsit-o. Noi, cei de la Pro România, tot vrem să votăm moţiunea şi PSD-ul fuge cu moţiunea de cenzură. De ce este rău acest blat, ca orice blat de altfel? Pentru că e împotriva intereselor oamenilor", a spus Ponta. într-o conferinţă de presă.

Acesta a mai afirmat că Pro România era necesar ca partid, pentru că în PSD lucrurile au mers într-o direcţie greşită.

"Eu cred că oamenii sunt preocupaţi în primul rând ce facem cu sănătatea şi de 6 luni cu Guvernul PNL pus de PSD în fiecare zi e mai rău pe zona de sănătate; cum începem şcolile nu ştie nimeni în acest moment, câţi copii, cum merg copiii, cum ne protejăm, cum protejăm bunicii, părinţii copiilor, habar nu au. Şi e foarte rău pentru firmele româneşti, care practic vor dispărea în câteva luni, şi cele din HORECA, şi cele din industria alimentară şi cele din agricultură care nu au primit niciun leu pentru despăgubiri, iar Guvernul Orban îşi permite să-şi bată joc de toată lumea, pentru că are blat cu PSD care nu îl dă jos. Dacă le-ar fi frică, poate nu ar face chestia asta. Dar aşa ştiu sigur că iese câte un pesedist la televizor care îi înfiară, după care fug şi nu fac moţiunea. Iar în teritoriu peneliştii nu fac opoziţie, ca să le plătească preţul pentru sprijinul din Parlament. Pro România era absolut necesar tocmai pentru că în PSD lucrurile au mers într-o direcţie greşită, cred că la nivel local era nevoie tot din acest motiv", a mai spus Ponta.

Fostul premier social-democrat a afirmat că i-a spus candidatului Pro România la Primăria Craiova, Eduard Cicei. ca în campania electorală să le spună craiovenilor de ce se poate în Cluj sau în Timişoara şi nu se poate la Craiova, unde este potenţial la fel de mare.

"În perioada 2012-2016, am susţinut-o pe doamna Vasilescu ca primar (n.red. Lia Olguţa Vasilescu, fost primar al Craiovei şi candidatul actual al PSD) şi cred că s-au făcut cele mai multe lucruri pentru municipiu în acei 4 ani. După care i-au apucat dorinţele de mărire la Bucureşti, oraşul Craiova a fost abandonat, iar acum e un refugiu, pentru că nu mai e loc la Bucureşti şi 'hai înapoi la Craiova'. I-am spus lui Edi (n.red. Eduard Ciceu) să le spună craiovenilor un singur lucru: de ce se poate în Cluj sau în Timişoara şi nu se poate la Craiova, unde este potenţial cel puţin la fel de mare, dacă nu chiar mai mare. Pentru că aici s-a făcut cuscrăfeala asta, gaşca pe care nu o mai sparge nimeni. Decât Pro România. PNL e parte a acestui blat, iar cei de la USR s-au născut talent şi au murit speranţă. S-au învăţat şi ei cu maşină, cu secretară, cu salariu, cu funcţii şi s-a terminat cu schimbarea", a mai spus preşedintele Pro România, potrivit Agerpres.

Victor Ponta, împreună cu candidatul Pro România la funcţia de preşedinte al CJ Dolj, Florinel Stancu, şi candidatul la funcţia de primar ar Craiovei, Eduard Ciceu, au participat, miercuri, la o serie de întâlniri cu candidaţii partidului din judeţul Dolj la alegerile locale din 27 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel