Ponta: Dacă aş fi în locul lui Iohannis, aş face referendum în ziua alegerilor europarlamentare

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Victor Ponta a declarat că dacă ar fi în locul preşedintelui Iohannis, ar convoca referendum în ziua alegerilor europarlamentare,  pentru că 26 mai trebuie să fie un moment în care românii să se exprime asupra legitimităţii celor care ne conduc.

„Dacă aş fi, dar nu sunt, în locul dlui Iohannis aş face (referendum - n.r.), da. Alegerile europarlamentare de anul acesta trebuie să fie mai mult decât cei 33 de doamne şi domni pe care îi trimitem în Parlamentul European, trebuie să fie despre legitimitatea de a conduce ţara. În acest moment, dl Dragnea spune: eu am luat 46% în 2016, am dreptul să conduc ţara. Noi, cei de la Pro România, spunem că poate ăia 46% au fost şi pentru Ponta, şi pentru Tudose, hai să vedem. Dacă iei tot 46%, bravo, dar dacă iei 30% sau 25%, nu poţi să conduci o ţară întreagă pe chestia asta. Probabil că dl Iohannis, pe 26 mai ca să sporească prezenţa la vot, nu ştiu, că nu sunt consilierul domniei sale, şi ca să vorbească despre legitimitate... Legitimitatea e în felul următor - întrebarea vreţi fără penali în funcţii publice, hai să definim, că dacă vorbim de penali toţi cei acuzaţi, până la urmă şi dna Kovesi e, că a fost acuzată. Nu, vorbim despre condamnaţi”, a declarat Ponta la digi 24.

„Nu ştiu ce va face dl Iohannis, dar eu cred că 26 mai trebuie să fie un moment în care românii să se exprime asupra legitimităţii celor care ne conduc”, a mai declarat liderul Pro România.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel