Polonia: Un criminal, căutat de 20 de ani, a fost arestat, deoarece nu avea mască de protecție într-un magazin

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un român acuzat de înșelăciuni în 11 țări europene a fost arestat în Columbia
Un român acuzat de înșelăciuni în 11 țări europene a fost arestat în Columbia

Poliția poloneză a anunțat, marți, că a arestat un bărbat condamnat pentru crimă în urmă cu 20 de ani, acesta atrăgând atenția fiindcă nu purta mască de protecție în interiorul unui magazin, încălcând regulile sanitare în vigoare în Polonia.

„Poliția din cartierul Bielany l-a reținut pe bărbat fiindcă nu avea mască”, a declarat pentru AFP Elwira Kozlowska, purtătoarea a cuvânt a poliției din Varșovia.

Potrivit La Libre Belgique, bărbatul, în vârstă de 45 de ani, a reușit să evite autoritățile timp de două decenii, după ce a fost condamnat pentru omor.

El a fost dus în arest și va fi transferat la un penitenciar unde va avea de ispășit o condamnare de 25 de ani. Bărbatul de 45 de ani a fost dus la un centru de arest preventiv. El trebuie să execute o pedeapsă de 25 de ani de închisoare, scrie lalibre.be.

Kozlowska a refuzat să ofere detalii despre crima pentru care fusese condamnat. 

 

Ungaria. Desfășurare de forțe pentru prinderea unui român, suspectat de trafic de migranți

 

Un cetățean român este acuzat că a ajutat mai mulți migranți să treacă, ilegali, frontiera. Parchetul Seghedin a cerut arestarea bărbatului, implicat în trafic de persoane și trecerea ilegală a frontierei. 

Vehiculul, condus de român a fost oprit de patrulele poliției din Ungaria la 29 decembrie 2021, la ora 20:50 în Szeged-Szőreg. Șoferul a refuzat să oprească, iar oamenii legii au fost nevoiți să pornească în urmărirea acestuia.  Automobilul a fost tras pe dreapta după ce oamenii legii l-au urmărit în trafic mai mulți kilometri.

Pe lângă șoferul român, în autoturism se mai aflau șapte migranți, care s-au declarat cetățeni somalezi, dar nu au putut face dovada credibilă a identității lor sau a șederii legale în Ungaria, transmite liner.hu.

Polițiștii l-au reținut pe șoferul român, care este urmărit penal pentru suspiciunea de trafic de persoane. La rândul lor, după ce au fost audiați, migranții au fost escortați înapoi la frontiera de securitate temporară, în conformitate cu legislația maghiară în vigoare

Traficul de ființe umane se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani într-un caz standard și de la cinci la cincisprezece ani într-un caz calificat în Ungaria. Organizatorul sau autorul unei infracțiuni poate fi condamnat de la zece până la douăzeci de ani de închisoare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel