Polițiștii protestează în fața Guvernului pentru că nu li se măresc salariile 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Polițiștii sunt nemulțumiți de faptul că ei nu fac parte din categoriile bugetarilor care primesc măriri de salariu. 

Guvernul a lansat în transparență decizională un proiect de lege care prevede majorarea salarială a unor categorii bugetare cu 10%, în două tranșe: prima în iunie, iar a doua în luna septembrie.

Printre categoriile bugetare care vor primi majorări salariale se numără angajați din diplomație, apărare, instituții finanțate din venituri proprii, sau instituții de cultură. De asemenea, funcționarii din primăriile cu o populație sub 20 000 de locuitori vor primi o majorare salarială de 10% într-o singură tranșă.

Polițiștii vor să blocheze votul. Șantajează guvernul

 

După lansarea proiectului în transparență decizională polițiștii s-au arătat nemulțumiți că nu sunt și ei printre categoriile care vor primi majorări salariale, astfel că au decis să protesteze în fața Guvernului. Aceștia amenință că nu vor păzi secțiile de votare pe 9 iunie, în ziua scrutinului. 

„Apreciem că este necesară remedierea situației în cauză, fapt pentru care se impun, la nivelul Guvernului pe care îl conduceți și al coaliției de guvernare, toate demersurile necesare pentru includerea noastră între familiile ocupaționale care vor beneficia de majorarea salarială propusă, de 10%. Pe această cale, vă readucem la cunoștință faptul că, în funcție de poziționarea Guvernului față de revendicările noastre, vom decide dacă este necesară declanșarea unui nou conflict de muncă, ce poate conduce inclusiv la boicotarea apropiatului scrutin electoral, dat fiind faptul că vom solicita ca polițiștii să nu asigure paza secțiilor electorale”, informează sindicatul polițiștilor. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel