Polițiștii din Germania au omorât un bărbat pe stradă, în timp ce îl imobilizau

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Polițiștii din Menheim a omorât un bărbat de 47 de ani, în timp ce încercau să-l imobilizeze. 

Bărbatul este de etnie turcă. În momentul imobilizării bărbatul a opus rezistență, astfel că polițiștii au început să-l lovească. 

Pentru moment nu este clar motivul pentru care polițiștii au vrut să-l imobilizeze pe bărbat. Se pare că ar fi vrut să-l percheziționeze și acesta a refuzat. Nu a existat nici o comunicare oficială a Poliției până nu a apărut o filmare făcută de un martor. 

Pe imagini se poate vedea cum bărbatul este lovit fără miă de polițiștii care încearcă să-l imobilizeze. La un moment dat, acesta își pierde starea de conștiență. Paramedicii au fost solicitați pentru resuscitarea bărbatului, care însă a decedat. 

Ulterior, poliția a revenit cu o informare despre victimă, precizând vârsta și faptul că este de etnie turcă, relatează ErichMocanu.tv.  

Cazul aduce aminte de americanul George Floyd 

 

Floyd, un afro-american de 46 de ani care a murit încătuşat după ce un poliţist i-a ţinut un genunchi pe gât timp de peste 9 minute, a devenit simbolul unei mişcări de contestare a brutalităţii poliţiei şi a prejudecăţilor rasiale în sistemul de justiţie din Statele Unite.

Moartea lui Floyd, filmată de un trecător, a provocat o revoltă socială, tensiuni rasiale şi conflicte politice în Statele Unite, dar şi dincolo de graniţele acestora.

În iunie, un judecător l-a condamnat pe un fost poliţist din Minneapolis, Derek Chauvin, la 22 de ani şi jumătate de închisoare după ce un juriu l-a găsit vinovat de omor prin imprudenţă în cazul decesului lui Floyd.

Verdictul a fost considerat în general o condamnare istorică a folosirii disproporţionate a forţei de către poliţişti împotriva afro-americanilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel