Polițiștii de frontieră români au salvat sute de oameni din Marea Mediterană. Operațiune de salvare în condiții meteo extreme

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:
sursă Poliția de Frontieră
sursă Poliția de Frontieră

Polițiștii de frontieră români au încheiar cu succes o misiune de salvare în condiții extreme pe Marea Mediterană.

 

Potrivit Poliției de Frontieră, nava amiral Ștefan cel Mare, din dotarea Gărzii de Coastă, aflată în această perioadă în misiune în Italia, în cadrul Operațiunii Comune Themis 2021, coordonată de către Agenția FRONTEX, a participat alături de autoritățlle italiene la o complexă acțiune de salvarea a 244 de persoane aflate în pericol pe Marea Mediterană.

Acțiunea de salvare s-a desfășurat pe timp de noapte și furtună puternică, în largul coastelor Calabriei (Italia), în condiții meteo severe.

Astfel, în urma acțiunii, polițiștii de frontieră au reuşit salvarea a 244 de persoane, printre care un nou-născut și alti 41 de minori, care călătoreau într-o ambarcaţiune veche de pescuit, din lemn.

După ce au fost salvate, toate persoanele au fost duse în siguranță în cel mai apropiat port, unde au fost preluate de către agenţii portuari şi de voluntari, informează Poliția de Frontieră.

 

Polițiștii de frontieră români au salvat sute de oameni din Marea Mediterană

 

În urmă cu câteva zile, polițiștii de frontieră români de pe nava maritimă de supraveghere „Ştefan cel Mare” a Gărzii de Coastă , aflați în misiune FRONTEX, au participat la mai multe operaţiuni de salvare în Marea Mediterană, alături de autorităţile italiene și au salvat peste 260 de oameni aflați în pericol, scrie Mediafax. În ultimele săptămâni, polițiștii de frontieră români de pe nava maritimă de supraveghere „Ştefan cel Mare” a Gărzii de Coastă au participat la mai multe operaţiuni de salvare în Marea Mediterană, alături de autorităţile italiene.

Potrivit Poliției de Frontieră, pe timpul operaţiunilor au fost salvate peste 260 de persoane. Acestea au naţionalităţi diferite, dintre care aproximativ 100 de copii, care se aflau în pericol pe mare, pe ambarcaţiuni supraaglomerate.

Ulterior, polițiștii de frontieră le-au oferit persoanelor salvate asistență, hrană și apă şi le-au debarcat în siguranță în porturile italiene. În cele din urmă, cei salvați au fost preluați de autorități pentru stabilirea identităţilor acestora şi pentru realizarea altor proceduri specifice, scrie Mediafax.

 

Italia a autorizat acostarea unei nave umanitare cu sute de migranţi la bord

 

Recent, Italia a autorizat o navă umanitară care transporta aproximativ 800 de migranţi salvaţi pe mare, între care sute de minori şi cinci femei însărcinate, să acosteze la Trapani, Sicilia, a anunţat ONG-ul german Sea Eye, relatează AFP, potrivit Agerpres. Între aceștia se află sute de minori şi cinci femei însărcinate.

Această autorizare de debarcare vine la doar câteva ore după ce o organizaţie umanitară a oferit pe navă ajutor de urgenţă, în special alimente şi pături. Totodată, nava Sea Eye 4 a salvat deja aproape 400 de persoane aflate în pericol pe mare în acaestă săptămână, miercuri, când acorda ajutor altor 400 de migranți, aflați pe o ambarcaţiune din lemn care risca să se scufunde.

Potrivit ONG-ului care i-a salvat, există peste 200 de minori, între care ''mai mulţi copii cu vârsta sub 10 ani'' şi cinci femei însărcinate la bordul Sea Eye 4, a declarat ONG-ul într-un comunicat. Totodată, organizația a adăugat că 200 de persoane au primit îngrijiri medicale până acum la bordul navei. ''Echipa noastră lucrează până la limita a ceea ce este uman posibil'', a subliniat preşedintele Sea Eye, Gordon Isler, înainte ca autorizarea de debarcare să fie anunţată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel