Polițist spaniol prins pe Aeroportul Otopeni cu o grenadă în bagaj

Liviu Ludovic |
Data publicării:

A fost alertă pe Aeroportul Henri Coandă, după ce un polițist spaniol care urma să decoleze cu o cursă Wizz Air către Malaga a fost prins cu o grenadă de antrenament în bagaj. Polițiștii au alertat SRI.

Polițiștii de frontieră au descoperit grenada la controlul bagajelor și au alertat imediat ofițerii din cadrul Serviciului Român de Informații. 

"Polițiștii de frontieră din cadrul Aeroportului internațional Henri Coandă efectuează cercetări față de o persoană, cetăţean spaniol, în bagajele căreia la controlul de securitate, pe sensul de ieşire, a fost descoperită o grenadă de antrenament. Din primele verificări rezultă că grenada nu avea încărcătură iar persoana susţine că a uitat-o în bagaj după antrenamentele efectuate în ţara de origine. Obiectul urmează să fie ridicat de către o echipă specializată din cadrul SIAS", au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră. 

Polițiștii fac cercetări pentru a descoperi dacă a fost încălcat regimul armelor și munițiilor. Grenada nu avea încărcătură, iar polițistul spaniol nu a fost reținut, însă a pierdut cursa către Malaga, pentru care avea bilet duminică seara, la ora 18.05. 

Vezi și:

Pasagerii unui zbor Wizz Air decolat de pe Otopeni nu au putut ateriza pe aeroportul din Valencia din cauza fenomenului DANA

 

În mai multe municipalități din Comunitatea Valenciana, cum ar fi Vila-real, Xàbia, les Alqueries, Pego, Simat de la Valldigna, Forna și Albal, precipitațiile au depășit deja 100 de litri de apă pe metru pătrat după ploile de vineri, potrivit datelor colectate de Asociația Valenciană de Meteorologie (AVAMET).

În Valencia, ploaia a provocat, de asemenea, probleme, în special la aeroport, unde s-au acumulat 82,5 l/m2 în ultimele douăsprezece ore și unde, în jurul orei zece dimineața, trei zboruri au trebuit să fie redirecționate către aeroportul din Barcelona din cauza ploii torențiale.

Cele trei zboruri, două zboruri Transavia (de la Amsterdam și Eidhoven din Olanda) și un zbor Wizzair (din Otopeni), nu au putut ateriza la Valencia așa cum era prevăzut.

În plus, ploaia a obligat Consorțiul de pompieri din Valencia să intervină pentru a scoate apa din Torrent și Catarroja. Ploaia a provocat probleme și pe linia Cercanías C3, între València-Nord și Sant Isidre, care a fost întreruptă timp de 25 de minute din cauza acumulării de apă ca urmare a ploilor abundente care s-au înregistrat în zona metropolitană din Valencia.

Agenția Meteorologică de Stat (Aemet) menține activ nivelul maxim portocaliu de preemergență pe coasta Valenciei și în întreaga provincie Castellón, potrivit Castelloninformacion.es

Ploaia a provocat probleme și pe linia Cercanías C3 între València-Nord și Sant Isidre, care a fost întreruptă timp de 25 de minute din cauza acumulării de apă ca urmare a ploilor abundente din zona metropolitană din Valencia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel