Poliţist luat OSTATIC de un bărbat înarmat cu o GRENADĂ

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: Flickr.com
sursa foto: Flickr.com

Un bărbat înarmat cu o grenadă a scăpat joi arestării în Poltava, oraş din centrul Ucrainei, reuşind să ia ostatic un poliţist, pe care a acceptat ulterior să-l schimbe cu un colonel de poliţie, a indicat Ministerul ucrainean de Interne, citat de DPA, Unian şi Interfax-Ukraina.

Este a doua luare de ostatici în Ucraina în decurs de trei zile. Marţi, un bărbat înarmat a luat ostatice 13 persoane într-un autobuz pe care le-a ţinut în captivitate ore în şir, eliberându-le abia după negocieri în care s-a implicat însuşi preşedintele Volodimir Zelenski.

Incidentul de joi s-a produs în timp ce forţele de ordine au încercat să-l aresteze pe individul respectiv chiar în faţa tribunalului din Poltava, suspectându-l de furtul unei maşini. Suspectul a scos o grenadă şi a ameninţat că îl va omorî pe unul dintre poliţişti, a indicat ministrul de interne adjunct Anton Gheraşcenko într-o postare pe pagina sa de Facebook.

După negocieri, bărbatul l-a schimbat pe poliţist cu un colonel de poliţie şi a plecat împreună cu acesta într-o maşina pusă la dispoziţie de poliţie.

"Negocieri sunt în curs pentru a forţa atacatorul să se predea poliţiei fără să se rănească pe el sau pe alţii", a spus Gheraşcenko, adăugând că poliţia ucraineană a lansat operaţiunea specială "Grom" ("Tunetul").

Potrivit presei ucrainene, în prezent bărbatul se îndreaptă spre Kiev, iar colonelul luat ostatic se numeşte Volodimir Şein şi este şeful Direcţiei poliţiei penale din regiunea Poltava.

Conform Unian, agresorul are o singură revendicare: să nu fie urmărit penal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel