Poliția din Spania anunță că a făcut cea mai mare captură de marijuana din istorie: peste 32 de tone

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

32 de tone de muguri de canabis, „cea mai mare captură internațională a acestei substanțe", este rezultatul obținut de polițiștii spanioli în urma unei ample anchete, care a dus la arestarea a 20 de persoane, transmite AFP.

Garda Civilă a confiscat 32,3 tone de muguri pregătiți pentru vânzare, "cea mai mare rezervă" de marijuana din Spania. 15 persoane au fost arestate în Valencia, Ciudad Real, Toledo și Asturias.

Numele dat operațiunii de către Garda Civilă este semnificativ: Jardines (n.r. grădini). Pentru că ceea ce tocmai au dezmembrat agenții antidrog din Toledo este un complex de sere pentru producția de marijuana la scară largă, o instalație industrială de uscare, prelucrare și ambalare a ierbii și un depozit de plante și muguri de cânepă gata de fumat nemaiîntâlnit până acum: 32.370 de kilograme, "cea mai mare captură de această substanță în Spania și la nivel internațional", precizează Garda Civilă într-o notă despre această lovitură dată traficului de droguri.

Douăzeci de persoane au fost arestate în Toledo, Ciudad Real, Valencia și Asturias, provincii în care se realiza procesul de fabricare pentru a vinde marijuana în vrac (în pungi uriașe ambalate în vid) sau cu amănuntul (în pachete asemănătoare pachetelor de țigări) în numeroase puncte din Spania și în Elveția, Olanda, Germania și Belgia.

Poliția din Spania anunță că a făcut cea mai mare captură de marijuana din istorie

 

Operațiunea a început cu depistarea mai multor "plantații de cânepă [canabis] industrială în orașul Villacañas (Toledo)", unde responsabilii controlau întregul proces: aveau o firmă care cumpăra semințele, o altă firmă care se ocupa de ducerea acestei mărfuri pe câmp și de plantarea ei și, în sfârșit, o a treia firmă care se ocupa de faza cea mai delicată: îngrijirea plantei (foarte delicată din punct de vedere al condițiilor de lumină, căldură și umiditate), recoltarea, întreținerea și uscarea.

Roata s-a întors când prima companie a cumpărat de la ultima plantele cu muguri uscați (ceea ce se fumează) și le-a trimis la Valencia pentru depozitare. Și acolo au găsit utilajele necesare pentru a procesa marfa, "separând mugurii și ambalându-i în vid" pentru a fi expediați atât în Spania, cât și în străinătate. Agenții au găsit tot felul de utilaje, de la centrifuge pentru separarea polenului din frunze până la compactoare și mașini de ambalat în vid.

De unde a apărut atâta marijuana? Gărzile au găsit răspunsul în Almagro (Ciudad Real), unde poliția judiciară din Toledo a găsit 37.000 de plante în patru sere, unele în creștere, altele în curs de uscare. Acolo au fost arestate cele patru persoane responsabile de instalație, care depozitau, de asemenea, patru tone de marijuana tocată sau grifa în mai mulți saci. Lovitura de grație, cea mai mare captură, a fost făcută la Valencia, unde au fost confiscate "30.530 de kilograme de muguri, 20 de kilograme de polen, toate ambalate în vid, 21.600 de plante în curs de uscare și 231.200 de pachete de muguri de marijuana". Mai era încă secțiunea Asturiei, unde s-au mai găsit încă 4.000 de plante.

Toate împreună, calculează Guardia Civil, ar fi echivalentul a "aproximativ 1,1 milioane de plante complete de cannabis sativa, cannabis indica sau formule hibride. Documentația confiscată vorbește despre existența "mai multor alte plantații" și despre procesul care a dus la industrializarea și profesionalizarea bandei, din care au fost arestați 9 bărbați și 11 femei cu vârste cuprinse între 20 și 59 de ani.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel