Poliția din Germania, controale de amploare pe străzi și în gări: Doi români arestați pe loc și trimiși direct la închisoare

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Polițiștii germani au demarat o serie de controale pe străzi, autostrăzi și în gări pentru a depista persoanele certate cu legea.  

Agenții poliției federale au verificat, vineri, 21 octombrie, un român de 39 de ani pe autostrada federală A40, în zona de odihnă Tomm Heide, după ce a intrat în Germania din Olanda. După verificarea din baza de date a poliției, agenții au constatat că bărbatul era căutat cu mandat de arestare emis de Parchetul din Göttingen.

Românul fusese condamnat pentru furt la plata unei amenzi de 1.590 de euro sau, alternativ, la 53 de zile de închisoare. Nu a avut de unde să plătească amenda și astfel a fost arestat și dus la secția de poliție federală din Kempen. După finalizarea formalităților, poliția federală l-a însoțit pe român la închisoarea din Moers.

În aceeași zi, polițiștii au arestat un alt român de 22 de ani în gara din Emmerich, după ce a intrat în Germania din Olanda cu expresul regional RE 19. Din baza de date a poliției a reieșit că era căutat de Parchetul din Dortmund cu mandat de arestare pentru furt, potrivit unui comunicat al poliției. 

Citește și:

Polițiștii germani, uluiți de starea tehnică a unui camion românesc: "Rar am văzut asemenea găleată de rugină"

 

Un șofer român de camion i-a șocat pe polițiștii din Germania prin starea deplorabilă în care se afla camionul său: vehiculul era aproape complet ruginit.  

Totul a început vineri după-amiază, după ce un camion înmatriculat în România a rămas blocat sub un pod feroviar în Mittelherwigsdorf. Șoferului vehiculului nu i-a păsat prea mult de cele întâmplate, astfel că a dat înapoi și a părăsit locul accidentului.

Martorii au raportat incidentul la poliție și o patrulă l-a găsit pe fugar la intrarea în Zittau, potrivit unui comunicat al autorităților. 

Deoarece camionul DAF se afla într-o stare dezastruoasă, și nu numai din cauza accidentului, anchetatorii din Zittau au chemat experții de la Poliția Rutieră. Inspectorilor nu le-a venit să creadă în ce stare deplorabilă era camionul, sursa citată menționând că rar "au mai întâlnit o asemenea găleată de rugină”.

În urma verificărilor, inspectorii au constatat mai multe fisuri la șasiu și uzură la aproape fiecare piesă. Practic, totul era ruginit. Un expert a certificat apoi starea tehnică dezastruoasă a camionului, după care acesta a fost scos din circulație.

Șoferul român în vârstă de 44 de ani și angajatorul său vor fi amendați.

Totodată, prejudiciul pentru avarierea podului este estimat la aproximativ 10.000 de euro.

Vezi FOTO aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel