Polițistul ACUZAT de agresiune sexuală, lăsat LIBER. Șeful lui, vizat de acuzații asemănătoare

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Acuzaţii extrem de grave, la adresa unui poliţist din Capitala: o studentă aflată în practică în aceeaşi secţie, şi echipa cu el, îl acuză de agresiune sexuală.

Fata spune că, după hărţuieli repetate, ar fi fost agresata chiar în autospeciala de poliţie, într-o patrulare în Centrul Vechi. Iniţial, suspectul a fost reţinut de de poliţişti, însă procurorii au decis să fie lăsat în libertate. Culmea e ca acelaşi tip de acuzaţii, de data aceasta din partea unei poliţiste, i se aduc şi şefului acestei secţii din Bucureşti.

Tânăra de 21 de ani, studentă la Şcoala de Agenţi de Poliţie din Campina, a venit în Capitală să facă practică. A fost repartizată la secţia de poliţie din Centrul Vechi, unde a ajuns să lucreze pe teren cu un agent, de 28 de ani.

Fata le-a spus anchetatorilor că încă din a doua zi de muncă, poliţistul a început să o agreseze. Timp de şase ore, ar fi terorizat-o cu gesturi nepotrivite şi atingeri insistente în zona intimă. Poliţistul s-a oprit doar când fata a început să plângă şi l-a ameninţat că le va spune şefilor.

Fata a depus plângerea la Parchet, iar dosarul a fost trimis la Biroul de Agresiuni Sexuale, de la Poliţia Capitalei. Poliţiştii au făcut cercetări, au audiat martori şi şi-au dat seama că fata are dreptate. L-au reţinut pe poliţist şi au mers cu dosarul cu probe în fata magistraţilor.

Procurorii din sectorul 3 au decis însă că nu este nevoie de nicio măsură preventivă, nici măcar control judiciar sau arest la domiciuliu.

„Nu s-a impus”, a spus Bălănoiu Paul, Procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, potrivit Știrile PRO TV.

 

După ce a fost reţinut, a fost suspendat din funcţie

 

Deşi plângerea a fost depusă pe 6 septembrie, Poliţia Capitalei a comunicat pentru prima dată despre acest dosar abia vineri, când în spaţiul public apăruse deja informaţia.

Reporter: Când l-aţi reţinut?
Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei: Miercuri.
Reporter: De ce nu aţi comunicat de atunci, aşa cum se face în alte cazuri de agresiuni sexuale?
Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei: Încă mai făceam cercetări.

Imediat după incident, poliţistul a cerut să fie mutat la Poliţia din Teleorman, acolo unde locuieşte. După ce a fost reţinut, a fost suspendat din funcţie.

 

O altă poliţistă tânără l-a reclamat superorilor pe unul dintre şefi

 

Gelu Duminică, sociolog: „Nu înseamnă nu. Este o mentalitate la noi în ţara de a face curte agresiv, dar este abuz sexual”

La aceeaşi secţie de poliţie din Centrul Vechi, o altă poliţistă tânără l-a reclamat superorilor pe unul dintre şefi, care ar fi avut un comportament și un limbaj indecent în repetate rânduri. În acest caz, ancheta este făcute de structura de control intern din cadrul Poliţiei Capitalei, însă investigaţia bate pasul pe loc pentru că poliţistul este plecat din ţară.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel