Poliția NU își reproșează nimic. "Noi, ca poliţişti, am acţionat perfect"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Şeful Poliţiei Caracal, Nicolae Mirea, a declarat, sâmbătă  că, din punctul său de vedere poliţiştii au acţionat „perfect” şi nu are ce să îşi reproşeze.

Întrebat de corespondentul Mediafax dacă acţiunea de căutare a Alexandrei a fost una defectuoasă, Nicolae Mirea, şeful demis al Poliţiei Caracal a răspuns că „poliţistul a fost un executant".

„Eu nu lucrez în dosar. Am făcut percheziţia. La percheziţii fiecare forţă şi-a făcut treaba ei. Nu ştiu ce probă a ridicat criminalistul, pompierul când a secat fântâna nu a găsit nimic mi-a făcut un proces verbal, l-am pus la dosar. Dosarul l-a supravegheat procurorul. Percheziţia s-a făcut sub comanda procurorului. Poliţistul acolo a fost un executant", a declarat Mirea.

Întrebat, de asemenea, de ce a aşteptat să se facă dimineaţă pentru a interveni în casa suspectului Gheorghe Dincă, Mirea a spus că fără autorizaţie nu putea intra noaptea.

„Nu am stat deloc. Noi am muncit. Informaţiile au venit la fel, noi am localizat, am muncit. Până am luat autorizările a venit dimineaţa. Nu puteam să mergem fără autorizaţie, nu putem intra noaptea", a mai spus Mirea.

Totodată, întrebat dacă îşi reproşează ceva în ceea ce priveşte intervenţia de salvare a Alexandrei, Mirea a răspuns negativ.

„Nu, nu (nu am ce să îmi reproşez, mie şi echipei – n.r.). S-a acţionat perfect. Din punctul nostru de vedere, noi ca poliţişti am asigurat perfect, nu se putea altfel", a răspuns fostul şef al Poliţiei Caracal.

 

Polițistul neagă acuzațiile 

 

Acesta a precizat că nu este adevărat că l-a luat pe tatăl Alexandrei la percheziţii: „Nu l-am luat, nu puteam. Fiecare echipă şi-a făcut treaba. Cu mine când am intrat acolo nu l-am luat. Cum să îl las pe el în faţă, neapărat de lege? Eu eram apărat de lege când intram, prin autorizaţie", a afirmat Nicolae Mirea, şeful demis al Poliţiei Caracal.

Surse din cadrul Poliţiei au declarat că Nicolae Mirea, şeful Poliţiei Caracal, a fost demis, după intervenţia în cazul Alexandrei. Nicolae Mirea lucra în Poliţie din 1990, este ofiţer şi a ocupat mai multe funcţii în cadrul Poliţiei Caracal.

În urmă cu câtea luni, pe numele lui fusese deschisă o anchetă internă la Poliţia Olt, după ce, pe Facebook, au apărut imagini cu ofiţerul în ţinută ce ar fi putut aduce atingere funcţiei, au declarat surse judiciare.

În urma intervenţiei de la Caracal, au fost destituiţi şi şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, şi adjunctul Poliţiei Olt, Florin Alexe, precum şi subprefectul de Olt.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112, anunţând că este sechestrată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale nu a reuşit o locaţie exactă, ci o arie de căutare, poliţiştii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

Principalul suspect de la Caracal, Gheorghe Dincă, a fost arestat preventiv pentru comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi viol, dar a contestat măsura.

Gheorghe Dincă este tată a patru copii. În casa lui a fost găsit un bidon cu resturi umane şi bijuterii, în special inele, care i-ar fi aparţinut Alexandrei, conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel