Poet ROMÂN: „Ce mi-a dat Spania, România nu mi-ar fi dat niciodată” (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Miguel Gane, un poet român în vârstă de 25 de ani, născut în localitatea Lerești din județul Argeș, a scris până acum două volume de poezii foarte apreciate de cititori.

Jurnaliștii de la euronews.com l-au întrebat despre originile lui, dar și despre cum văd tinerii prezentul și viitorul Europei.

„Eu m-am născut într-o țara și am crescut în alta. Ce mi-a dat Spania, România nu ar fi putut să-mi dea niciodată. Niciodată! Dar îmi iubesc satul din România. Un mic sat din Carpați numit Lera. Iubesc locul acela. Foarte mult. Și pentru mine este cel mai special loc de pe pământ. Mă simt de acolo.

Citește și Spania. Tataee, de la B.U.G. Mafia, RUPE TĂCEREA despre viața schimbată radical din Barcelona

Eu cred că timpurile s-au schimbat. Când Europa a fost fondată, în anii 50, noi ne recuperam după Cel de-Al Doilea Război Mondial, oamenii aveau nevoie unii de ceilalți. Acum se pare că lucrurile acestea nu mai sunt importante pentru noi. Și se pare că trăim niște vremuri în care nu ne mai păsa deloc de ce se întâmplă cu vecinii noștri”, a precizat Miguel.

Miguel Gane a absolvit Facultatea de Drept, iar potrivit megustaleer.com, prima lui carte „Con tal de verte volar” este una dintre cele mai bine vândute cărți de poezie din Spania.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel